Foto: AFP/Scanpix
Apsardzes uzņēmums G4S, kas nolīgts Londonas olimpiskajām spēlēm, nespēs nodrošināt nepieciešamo apsargu skaitu, tāpēc zaudējumos cietīs aptuveni 50 miljonus mārciņu (44,5 miljonus latu), piektdien apstiprināja uzņēmuma izpilddirektors Niks Baklss.

Kompānijai kopā Olimpiādei būtu jānodrošina 10 000 apsargu, tomēr aptuveni 3500 cilvēkus tā nepaspēs sagatavot, ciešot smagu fiasko.

"Mēs saprotam, ka nepietiekami novērtējām uzdevumu, kas mūs sagaidīja, gatavojoties Olimpiādei, un dziļi to nožēlojam," Baklss teica BBC radio.

Ziņas par G4S fiasko pirmoreiz izskanēja šīs nedēļas vidū, bet Baklss atzina, ka gaidāmo katastrofu pirmoreiz apjautis vien pirms astoņām vai deviņām dienām.

"Spēles arvien tuvojas un tuvojas, bet tu saproti, ka skaits nav tik liels kā gaidīts," stāstīja apsardzes firmas vadītājs.

G4S uzņēmums visā pasaulē nodarbina 650 000 cilvēku, bet tagad to gaida 10-20 miljonu mārciņu (8,9-17,8 miljonus latu) liels sods par nespēju izpildīt 284 miljonus mārciņu (252 miljonus latu) vērto līgumu. Tāpat G4S būs jāmaksā Aizsardzības ministrijai, lai trūkstošos apsargus aizstātu ar karavīriem.

Kopā olimpiskajās spēlēs būs iesaistīti 40 000 policistu, apsargu un brīvprātīgo, izveidojot lielāko miera laiku drošības operāciju.

Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija risināsies jau pēc nepilnām divām nedēļām - 27.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!