Foto: AFP/Scanpix
Zaudējumu 2012.gada Eiropas futbola čempionāta D grupas trešās kārtas spēlē piedzīvoja Francijas izlase, kas ar rezultātu 0:2 (0:0) piekāpās Zviedrijas valstsvienībai, taču tas viņiem neliedza iekļūt ceturtdaļfinālā.

Zviedrijas izlasē ar vārtu guvumiem izcēlās Zlatans Ibrahimovičs un Sebastians Larsons.

No D grupas kopā ar Franciju ceturtdaļfinālā iekļuva arī Anglijas izlase, kas pēdējā apakšgrupas spēlē ar 1:0 pārspēja vienu no turnīra rīkotājām Ukrainu. Zviedrijai un Ukrainai šis turnīrs ir noslēdzies.


EURO 2012 laikā pēc katras spēles izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso! $t1='zviedrija'; $t2='francija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Abas vienības spēli iesāka aktīvi, meklējot iespējas uzbrukumā. Pirmos uzbrukumus veidoja Zviedrijas izlase, taču īsti draudi francūžu vārtiem netika radīti. Tomēr Francija nebūt nebija ierakusies aizsardzībā un ātri atbildēja ar labām izdevībām atklāt rezultātu. Vispirms moments bija Hatemam ben Arfam, bet mirkli vēlāk Franks Riberī neizmantoja teicamu iespēju no tuvas distances. Tikmēr pāris minūtes vēlāk Zviedrijas uzbrucējs Ole Toivonens piespieda franču aizsargu kļūdīties un izgāja viens pret vārtsargu, bet viņa sitiens trāpīja pa vārtu stabu.

Turpinājumā vienības apmainījās ar momentiem uzbrukumā, bet tad spēles gaita izlīdzinājās un galvenā cīņa risinājās laukuma viduszonā. Līdz ar to vārtu gūšanas momentu kļuva pavisam maz un tie vairs nebija tik bīstami. Pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs aktīvāk laukumā darbojās Francijas spēlētāji, bet vadībā izvirzījās Zviedrija, kad pēc ilga uzbrukuma piespēli saņēma Ibrahimovičs, kurš no gaisa raidīja bumbu vārtos. Tūlīt iespēja bija arī citam zviedram Kristianam Vilhelmsonam, bet viņš no tuvas distances nespēja bumbu raidīt vārtu tīklā. Turpinājumā spēles kontroli savās rokās pārņēma Francija, meklējot veidus, kā izlīdzināt rezultātu.

Vairākas iespējas bija Karimam Benzemā, taču viņš nekādi nespēja trāpīt vārtos. Arī Riberī bija aktīvs uzbrukumā, bet zviedru aizsargi viņu veiksmīgi neitralizēja. Francija arvien vairāk iespieda Zviedriju savā laukuma zonā, bet spēles 91.minūtē Zviedrija pretuzbrukumā dubultoja savu pārsvaru. Vispirms zviedrs trāpīja pa vārtu pārliktni, bet atlēkušo bumbu ieguva Larsons, kurš ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu vārtu tīklā, pieliekot punktu šim mačam.

D grupas kopvērtējumā pirmajā vietā ar septiņiem punktiem ierindojās Anglijas izlase, bet ar četriem punktiem otrajā vietā palika Francija. Trešajā un ceturtajā vietā ar trim punktiem ierindojās Ukraina un Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!