Foto: AFP/Scanpix
Londonas olimpisko spēļu 4x100 metru brīvā stila peldēšanas stafetes sacensībās svētdien uzvarēja Francijas komanda, kas pēdējos metros spēja apsteigt ASV kvartetu.

Francijas kvartets Amorī Levo, Fabjēns Žilo, Klemāns Lefers un Janiks Agnels finiša līniju šķērsoja pēc trim minūtēm un 9,93 sekundēm, bet ASV komanda uzvarētājiem piekāpās par 0,45 sekundēm.

ASV izlases rindās pie sudraba godalgas tika Maikls Felpss, kurš pirms četriem gadiem Pekinas Olimpiādē izcīnīja astoņas zelta medaļas.

Tas nozīmē, ka ar 17 olimpiskajās spēlēs izcīnītām godalgām Felpss tagad tikai par vienas godalgas tiesu atpaliek no visu laiku labākā rezultāta, kas pieder padomju vingrotājai Larisai Latiņinai.

Kā ziņots, Felpss Londonas olimpiskajās spēlēs startēs septiņās disciplīnās - 100 un 200 metros tauriņstilā, 200 un 400 metru kompleksajos peldējumos, kā arī trijās stafetēs.

400 metru kompleksā peldējuma finālā sestdien Felpss ieņēma ceturto vietu.

Trešajā vietā sacensībās ierindojās Krievijas komanda.

Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz 12.augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportisti sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!