Foto: AP/Scanpix
Polijas un Krievijas futbola fanu otrdien sarīkotajās nekārtībās policija aizturējusi 140 cilvēkus, bet vismaz 15 cilvēki guvuši smagas traumas, vēsta ārzemju mediji.

Atgādinām, ka pirms 2012.gada Eiropas futbola čempionāta spēles starp Polijas un Krievijas izlasēm Varšavā notika krievu futbola līdzjutēju gājiens, kas iesākās mierīgi, bet noslēdzās ar pamatīgiem grautiņiem. Jau pirms spēles vairākas dienas starp abu faniem bija saspīlētas attiecības un Varšavā spēles dienā bija izsludināti paaugstināti drošības pasākumi.

Vismaz 15 cilvēki no Polijas, Krievijas un Vācijas nekārtībās guvuši smagas traumas, kuras neesot dzīvībai bīstamas. Tomēr esot skaidrs, ka cietušo ir vairāk, jo ne visi vēlējās saņemt palīdzību no ātrās palīdzības.


Policija paziņojusi, ka veikusi vismaz 140 arestus. Lai arī bijušas bažas, ka pēc spēles arestu skaits varētu strauji pieaugt, tomēr tās nav piepildījušās. "Policijas darbinieki turpina pārbaudīt ierakstus no novērošanas kamerām, lai identificētu huligānus, kuri piedalījās grautiņos," teikts Polijas policijas paziņojumā.

Policija izmantojusi ūdens lielgabalu, asaru gāzi un gumijas lodes, lai izkliedētu pūli. Savukārt nekārtību dalībnieki meta pudeles, degošus priekšmetus, kā arī to, kas bija pa rokai.

Atgādinām, ka pirmdien Krievijas izlase EURO 2012 spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 Polijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!