Foto: Reuters/Scanpix

Horvātijas futbola izlasei un tās nacionālajai federācijai draud sods par līdzjutēju darbībām svētdien notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīra C apakšgrupas spēlē pret Īriju, otrdien pavēstīja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

EURO 2012 C grupas pirmās kārtas spēlē Horvātija Poznaņā svinēja uzvaru ar rezultātu 3:1.

UEFA Disciplinārās komitejas redzeslokā nonākušas Horvātijas līdzjutēju darbības pēc pirmajiem diviem komandas gūtajiem vārtiem pirmajā puslaikā, kad tribīnēs tika aizdedzinātas signālraķetes un dūmu sveces.

Mača aculiecinieki ziņo, ka pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem tribīnēs skaidri bija redzamas vismaz divas iedegtas signālraķetes. Lai arī mača informators aicināja līdzjutējus ievērot stadiona kārtības noteikumus, pēc otrajiem gūtajiem vienības vārtiem tika aizdegtas vēl vismaz četras signālraķetes, bet uz zālāja tika izmesta dūmu svece.

Pirms tam UEFA ierosināja izmeklēšanu par Krievijas izlases atbalstītāju darbībām tribīnēs piektdien notikušajā A apakšgrupas spēlē, kurā Krievija ar 4:1 Vroclavā pārspēja Čehiju.

Tāpat UEFA redzeslokā atrodas Vācijas un Portugāles līdzjutēju darbības sestdien notikušajā B grupas cīņā Ļvovā, kurā Vācija izrādījās pārāka ar rezultātu 1:0.

Eiropas futbola čempionāts Polijā un Ukrainā ilgs līdz 1.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!