Foto: F64
IIHF trešdien beidzot oficiāli apstiprināja 2012.gada pasaules čempionāta dalībnieku sadalījumu pa grupām un Latvijas izlase mačus tomēr aizvadīs Stokholmā.

Pretēji sākotnēji izskanējušam variantam, ka Latvijas izlase spēlēs Helsinku grupā, Latvijas hokejisti ielikti tomēr Stokholmas grupā, kurā vēl būs Krievija, Zviedrija, Čehija, Vācija, Norvēģija, Dānija un Itālija.

Otrā grupā Helsinkos spēlēs Somija, Kanāda, ASV, Slovākija, Šveice, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

2012.gada pasaules čempionātā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas vājākā komanda izkritīs uz pirmo divīziju, bet četras spēcīgākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Savukārt katras grupas 5.-7.vietu ieguvējām čempionāts būs beidzies un tās pēc kritērijiem tiks sarindotas attiecīgā secībā.

Ceturtdaļfināla spēles notiks attiecīgās grupas ietvaros (pirmā spēlēs ar ceturto vietu un otrā ar trešo vietu), bet pusfinālos pretiniekus gaidīs otras grupas komandas. Abas pusfināla spēles, spēle par trešo vietu un fināls notiks Helsinkos.

2012.gada Pasaules čempionāts Zviedrijā un Somijā notiks no 4.-20.maijam.

Jau ziņots, ka tieši Somijas un Zviedrijas kopīga čempionāta rīkošana kļuva par šķērsli grupu sadalījumam. IIHF jaunākajā rangā jaunie pasaules čempioni somi ir pakāpušies uz otro vietu, bet zviedri ir trešie, tādējādi abām rīkotājvalstīm vajadzētu spēlēt vienā apakšgrupā, kā to paredzēja IIHF dokumenti.

Uzreiz pēc 2011.gada čempionāta noslēguma tika publicēts IIHF jaunais rangs, tomēr nākamā gada čempionāta grupu sadalījumu IIHF nepaziņoja. Ja IIHF apstiprinātu pašreizējo kārtību, tad Latvijas izlasei nākamgad vajadzēja spēlēt vienā grupā ar Krieviju, Kanādu, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju. Savukārt otrā grupā būtu spēlējušas Somija, Zviedrija, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Vēlāk parādījās informācija, ka Latvijas hokeja izlase 2012.gada pasaules čempionātā atkal spēlēs vienā grupā ar šī gada pasaules čempioni Somiju, pagājušā gada čempioniem Čehiju un Dāniju (ar visām šīm komandām Latvija šogad spēlēja priekšsacīkstēs Bratislavā), kā arī Kanādu, Vāciju, Norvēģiju un Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!