Foto: F64

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece sestdien Londonas olimpiskajās spēlēs atkārtoja Latvijas rekordu, ierindojoties augstajā devītajā vietā.

Ikauniece summā ieguva 6414 punktus, atkārtojot Aigas Grabustes sasniegto Latvijas rekordu.

Par olimpisko čempioni ar jaunu Lielbritānijas rekordu kļuva Džesika Enisa - 6955 punkti. Sākotnēji sudrabs ar 6628 punktiem tika krievietei Tatjanai Černovai, bet bronzas godalgu ieguva ukrainiete Ludmila Osipenko (6618 punkti).


Tomēr vēlāk 800 metru skrējienā diskvalifikācija tika atcelta vācietei Lilijai Švarckofai, līdz ar to viņa ieguva 6649 puntus un sudraba godalgu. Bronza pārgāja Čern ovai, bet Osipenko palika bez godalgas.

Lietuvas septiņcīņniece Austra Skujīte pirms pēdējās disciplīnas bija otrā, tomēr 800 metros, kas nav viņas stiprākā disciplīna, viņa zaudēja savas pozīcijas un ieņēma piekto vietu ar jaunu personisko rekordu 6599 punkti.

Pēdējā disciplīnā – 800 metru skrējienā – Ikauniece sasniedza jaunu personisko rekordu 2:12.13 minūtes, kas bija devītais labākais rezultāts starp visām dalībniecēm. Tas viņai deva 934 punktus.

Atgādinām, otra Latvijas septiņcīņniece Aiga Grabuste savainojuma dēļ pēc trešās disciplīnas no Londonas olimpiskajām spēlēm izstājās.

Piektdien 100 metru barjerskrējienā abas Latvijas sportistes startēja vienā skrējienā un blakus skrejceļos. Skrējienā viņas bija pēdējās divas, bet kopvērtējumā Aiga Grabuste bija 26.vietā, Ikauniece – 27.vietā. Grabustes rezultāts bija 13,65 sekundes, bet Ikaunieces – 13,71 sekunde.


Augstlēkšanā Ikauniece ieņēma devīto vietu, bet Grabuste - 23.vietu. Ikaunieces rezultāts bija 1,83 metri, bet Grabustei - 1,77, kas viņai ir sezonas labākais rezultāts.

Savukārt lodes grūšanā Ikauniece savā labākajā mēģinājumā lodi aizgrūda 12,64 metrus tālu, bet Grabustes rezultāts bija 13,52 metri. Pēc šīs disciplīnas Grabuste izstājās.

Ikauniece ceturtajā disciplīnā - 200 metru skrējienā - finišēja ar rezultātu 24,16 sekunds, kas viņai ir jauns personiskais rekords. Savā skrējienā viņa bija otrajā vietā.

Tikmēr sestdien, piektajā disciplīnā, kas bija tāllēkšana, Ikauniece sasniedza rezultātu 6,13 metri, savā grupā ieņemot astoto vietu. Savā kroņa disciplīnā šķēpmešanā Ikauniece savā labākajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 51,27 metri, un ieguva 885 punktus, kopvērtējumā pakāpjoties jau uz devīto vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!