Kanādas hokeja izlase, kas ir Latvijas valstsvienības pretiniece gaidāmajā pasaules čempionātā, savā sastāvā iekļāvusi vēl divus spēlētājus – Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas rezultatīvāko aizsargu Maiku Grīnu no Vašingtonas "Capitals" un Našvilas "Predators" aizsargu Denu Hamhuisu.
Grīns NHL regulārajā sezonā guva 18 vārtus, kā arī izdarīja 38 rezultatīvas piespēles. Vēl septiņus rezultativitātes punktus 22 gadus vecais aizsargs savāca izslēgšanas turnīrā. Par vieniem vārtiem vairāk regulārajā čempionātā gan bija Dastinam Baflienam, taču viņš Čikāgas "Blackhawks" sezonu sāka kā aizsargs, bet vēlāk pārkvalificējās par uzbrucēju.

Kanādas izlase jau ir pilnībā nokomplektēta, taču nav izslēgta iepēja, ka līdz PČ sākumam tajā varētu notikt kādas izmaiņas. Kā rezervisti komandā iekļauti Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Sems Ganjē un Maskavas "Dinamo" aizsargs Marks Džiordāno. Kanādas hokeja speciālisti savu nacionālo izlasi uzskata par vienu no spēcīgākajām, kas jelkad spēlējušas PČ.

Zelta medaļas PČ Kanādas hokejisti izcīnīja pērn Maskavā un panākuma atkārtošanas gadījumā viņi būs 20 gadu laikā pirmie, kas PČ uzvarējuši savās mājās. Gatavojoties PČ, kanādieši sestdien Kvebekā aizvadīs pārbaudes spēli pret Somiju, bet divas dienas vēlāk tiksies ar Krievijas izlasi.

Kanāda PČ ir vienā grupā ar Latvijas valstsvienību, un abas komandas savstarpēju spēli aizvadīs 4. maijā. Šajā grupā spēlēs arī ASV un Slovēnijas izlases.

Kanādas hokeja izlases sastāvs: vārtsargi – Kems Vords (Karolīnas "Hurricanes"), Paskāls Leklērs (Kolumbusas "Blue Jackets"), Metjū Gerons (Edmontonas "Oilers"); aizsargi – Dens Hamhuiss (Našvilas "Predators"), Džejs Buvmīsters (Floridas "Panthers"), Brents Bērnss (Minesotas "Wild"), Dankans Kīts (Čikāgas "Blackhawks"), Stīvs Staioss (Edmontonas "Oilers"), Maiks Grīns (Vašingtonas "Capitals"), Eds Džovanovskis (Fīniksas "Coyotes"); uzbrucēji – Dereks Ruā (Bufalo "Sabres"), Patriks Šarps (Čikāgas "Blackhawks"), Ēriks Stāls (Karolīnas "Hurricanes"), Rejs Vitnijs (Karolīnas "Hurricanes"), Kriss Kunics (Anaheimas "Ducks"), Denijs Hītlijs (Otavas "Senators"), Džonatans Tīvss (Čikāgas "Blackhawks"), Šeins Douns (Fīniksas "Coyotes"), Džamals Maijerss (Sentluisas "Blues"), Džeisons Himera (Kolumbusas "Blue Jackets"), Martins Senluī (Tampabejas "Lightning"), Raians Geclafs (Anaheimas "Ducks"), Riks Nešs (Kolumbusas "Blue Jackets"), Džeisons Speca (Otavas "Senators").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!