Foto: AFP/Scanpix

Anatolija Kreipāna veidotajā EURO 2012 topā devītajā dienā uzmanību izpelnījās Čehijas izlase.

Čehijas izlase. Otro reizi TOP trijniekā jāliek visa komanda. Čehiju A grupā labākajā gadījumā uzskatīja par "tumšo zirdziņu" un to lika pēdējo rindā uz izkļūšanu no grupas, taču tieši čehu futbolisti spēlēs ¼ finālā. Treneris Mihals Bileks kvalifikācijas turnīra laikā sāka veidot jaunu komandu, iekļāva tajā vairākus vietējo klubu spēlētājus (galvenokārt no Pilzenes "Viktoria") un pat bez sava galvenā spēles diriģenta Tomaša Rosicka čehi otrajā puslaikā apspēlēja un pelnīti uzvarēja Poliju. Komanda atklājums – tieši Čehija ir pirmā kandidāte uz šo titulu EURO 2012. Čehijas futbola saknes ir ne tikai senas, bet arī stipras.

Petrs Jirāčeks (Čehija). Tie viņam bija tikai trešie vārti izlases rindās, bet līdz šim vissvarīgākie un visi trīs lielā mērā izšķirīgi. Pirmos Jirāčeks guva pirmajā izslēgšanas spēlē pret Melnkalni, kad čehi uzvarēja viesos, otros – jau pēc 2 minūtēm un 14 sekundēm (trešie ātrākie vārti EURO vēsturē) mačā pret Grieķiju, kas ielika pamatu uzvarai, bet trešos iesita Polijai. Jirāčeks lieliski nospēlēja soda laukumā, tika galā ar diviem pretspēlētājiem un aukstasinīgi raidīja bumbu vārtos. Viņš atkal bija īstajā brīdī īstajā vietā. Čehijas izlasē briest vēl viens līderis.

Giorgioss Karagunis (Grieķija). Viens no trim EURO 2004 varoņiem Grieķijas izlases sastāvā arī iepriekšējās spēlēs bija komandas kapteiņa lomas cienīgs, viņš bija viens no galvenajiem vilcējiem un iedvesmotājiem un laikam jau likumsakarīgi, ka tieši Karagunis guva uzvaras vārtus spēlē ar Krieviju. Turklāt Karagunim tā bija 120. spēle valsts izlases sastāvā, kas ir atkārtots rekords (EURO 2004 uzvarētāju kapteinim Zagorakim līdz šim bija 120 spēles) un jau nākamajā spēlē Karagunis to labos. Ko tagad atkal var gaidīt no Grieķijas? Kas to lai zina...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!