Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Futbola savienība (RFS) iesniegs apelāciju Eiropas Futbola federāciju asociācijā (UEFA) par sešu punktu sodu 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā krievu līdzjutēju sarīkoto nekārtību dēļ, vēsta aģentūra Reuters.

Jau vēstīts, ka UEFA Disciplinārā komiteja piešķīrusi Krievijas izlasei sešu punktu sodu EURO 2016 kvalifikācijas turnīrā par tās līdzjutēju incidentiem 2012.gada Eiropas futbola čempionāta A grupas pirmās kārtas mačā ar Čehiju, taču šis sods ir nosacīts. Tas nozīmē, ka līdz EURO 2012 kvalifikācijas cikla sākumam Krievijai šis sods var tikt atcelts. Tāpat UEFA Krievijas Futbola savienībai piešķīrusi 120 000 eiro lielu naudas sodu.

"Krievijas Futbola savienība sagatavos un iesniegs rakstisku apelāciju pret UEFA lēmumu," teikts RFS paziņojumā.

Atgādinām, ka piektdien aizvadītā mača laikā krievu fani piekāva četrus Vroclavas stadiona brīvprātīgos palīgus, kā arī agresīvi uzvedās tribīnēs.

Tās nebija vienīgās nekārtības ar krievu futbola fanu līdzdalību. Otrdien pirms 2012.gada Eiropas futbola čempionāta spēles starp Polijas un Krievijas izlasēm Varšavā notika krievu futbola līdzjutēju gājiens, kas iesākās mierīgi, bet noslēdzās ar pamatīgiem grautiņiem. Par šo incidentu UEFA lēmumu vēl nav pieņēmusi, bet šajā gadījumā lieta ierosināta arī pret Poliju, kuras fani provocējuši Krievijas līdzjutējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!