Foto: F64
Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs Londonas Olimpiādē izgājis īstu ceļu cauri ērkšķiem līdz zvaigznēm, uzskata sportista treneris Ivo Lakučs.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs, aizvadot ļoti smagas priekšsacīkstes, Štrombergs finālbraucienu aizvadīja ļoti pārliecinoši, tiekot pie zelta godalgas.

"Viņš pats visu zināja un trasi parasti izbrauca perfekti," pēc triumfa teica Lakučs. "Katrs brauciens bija arvien labāks, un zinājām, ka tā tas notiek - caur ērkšķiem uz zvaigznēm."


"Māris ir ļoti spēcīgs braucējs, bet sākumā nevarēja savākties un taupījās. Bija grūti, bet viss izdevās," uzsvēra treneris. "Tāpat Māris man atdeva parādu, jo viņa dēļ pirms pāris dienām nevarēju piedalīties dēla dzimšanā."

Lakučs slavēja arī pārējos divus latviešu BMX riteņbraucējus. "Esam reāli - Rihardam Veidem galvenais uzdevums bija izrādīt konkurenci pusfinālā, ko viņš arī izdarīja, pakāpjoties augstāk nekā parasti. Viņš ir lielisks komandas biedrs. Malacis ir arī Edžus Treimanis. Pēdējā pusfinālā viņiem pa abiem vajadzēja "izslēgt" kolumbieti, bet tomēr tas neizdevās."

Jau vēstīts, ka Štrombergs zelta medaļu izcīnīja arī pirms četriem gadiem Pekinas olimpiskajās spēlēs. Štrombergs karjeras laikā ticis arī pie divām pasaules čempionātu zelta medaļām un vienas sudraba godalgas.

Savukārt Treimanis un Veide ir šīgada Eiropas čempionāta finālsacensību pirmo divu vietu ieguvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!