Latvijas hokeja izlase ceturtdien Oslo ar zaudējumu uzsāka dalību "Euro Ice Hockey Challenge" turnīrā, pirmajā spēlē ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpjoties Ukrainas valstsvienībai.

1. periods

Jau trešajā minūtē Latvijas izlase nonāca zaudētāju lomā, kad skaitlisko vairākumu realizēja Vasīlijs Poloņickis, pārspējot Ervīnu Muštukovu no tuvas distances. Latvijas izlases sastāvā noraidījumu bija izpelnījies Kaspars Saulietis.

Perioda turpinājumā divus noraidījumus pēc kārtas nopelnīja ukraiņi, Latvijas izlases spēlētāji aktīvi uzbruka, bīstamus metienus izpildīja Andris Džeriņš, Armands Bērziņš, Roberts Bukarts, taču Konstantīns Simčuks lieliski darbojās ukraiņu vārtos.

Arī trešdaļas beigās Latvija nokļuva skaitliskajā vairākumā, kad pretuzbrukumā slidojošo Armandu Bērziņu ar pārkāpumu apturēja vienīgo vārtu guvējs Vasīlijs Polņickis, bet arī atlikušajās trijās minūtēs daudzie momenti pie Ukrainas izlases vārtiem palika nerealizēti.

2. periods

Otrajā periodā jau no pirmajām minūtēm Latvijas izlase ļoti aktīvi centās izlīdzināt rezultātu, liekot nopietni pastrādāt Konstantīnam Simčukam Ukrainas izlases vārtos, ko viņš arī teicami darīja, liedzot mūsējiem atklāt rezultātu.

Astotajā minūtē noteikumus pārkāpa Sergejs Durdins, un ukraiņiem pietika ar 27 sekundēm, lai realizētu skaitlisko vairākumu – Artjoma Gņidenko no aizvārtes raidīto ripu vārtos raidīja Oleksandrs Bobkins – 2:0.

Arī 11. minūtē Latvija palika skaitliskajā mazākumā, taču ātrā pretuzbrukumā aizmuka Gints Meija, taču Simčuks atkal bija savā vietā. Ukraiņi ļoti cieši spēlēja mūsu aizsardzības zonā, taču arī Edvīns Muštukovs vārtos darbojās droši un pārliecinoši.

17. minūtē beidzot tika pārspēts Simčuks – pēc Sergeja Durdina un Ginta Meijas saspēles ripu saņēma Lauris Bajaruns, esot straujā slidojumā uz vārtiem, un guva savus un Latvijas izlases pirmos vārtus šai mačā.

3. periods

Trešo trešdaļu aktīvāk iesāka Latvijas izlase, kurai joprojām bija vienu vārtu deficīts, taču Ukrainas izlase meistarīgi aizstāvējās, un arī Konstantīns Simčuks vairākkārt glāba savu komandu no droša vārtu zaudējuma.

Sestajā minūtē Latvijas izlase nonāca skaitliskajā vairākumā, taču nedz Bērziņa, nedz Džeriņa maiņai neizdevās izspēlēt vairākuma kombinācijas, un pirmo nozīmīgo metienu pa vārtiem jau vairākuma beigās izdarīja Lauris Bajaruns, taču rezultāts nemainījās.

Perioda vidū Latvijas izlase skaitliskajā mazākumā nonāca, taču trešoreiz realizēt skaitlisko pārsvaru ukraiņiem neizdevās, kad Ervīns Muštukovs tvēra ļoti bīstamu Oļega Šafarenko metienu.

11. minūtē noraidījumu par simulāciju nopelnīja Oļegs Timčenko, un Latvijas izlase atkal parādījās iespējas izlīdzināt rezultātu, taču spēle bija zaudējusi tempu un mūsējie vairs nebija tik aktīvi kā pirmajā un otrajā trešdaļā, arī Ukrainas izlase neļāva latviešiem pārlieku diktēt savus noteikumus.

Neskatoties uz to, ka pēdējās spēles sekundēs Ervīns Muštukovs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, rezultāts saglabājās Latvijai nelabvēlīgs, un, skanot spēles beigu signālam, tas vēstīja, ka šai mačā ar 2:1 uzvaru izcīnījusi Ukraina.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti abu vienību vārtsargi – Ervīns Muštukovs un Konstantīns Simčuks.

Latvijas izlases sastāvs spēlē pret Ukrainu:
vārtsargs - Ervins Muštukovs (rezervē Edgars Lūsiņš); Alberts Iliško, Māris Jass, Juris Štāls, Jānis Straupe, Mārtiņš Jakovļevs, Roberts Bukarts, Sergejs Durdins, Gints Meija, Mārtiņš Porejs, Elviss Želubovskis, Toms Zeltiņš, Lauris Bajaruns, Georgijs Pujacs, Vitālijs Pavlovs, Armands Bērziņš, Maksims Širokovs, Andris Džeriņš, Jānis Andersons, Gunārs Skvorcovs, Kaspars Saulietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!