Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta otrā apakšgrupu posma F grupas pēdējās, trešās kārtas spēlē tiekas ar Melnkalnes valstsvienību, kas turnīrā turpina cīnīties bez zaudējumiem.

Mačs Katovicē sāksies plkst.21.30 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to būs iespējams vērot kanālos "TV6" un "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Pārējās divās F grupas spēlēs plkst.16.30 iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgākā komanda Francija tiksies ar čempionāta saimniecēm polietēm, bet plkst.19.00 Spānijas izlase tiksies ar Horvātiju.

Latvijas izlase uzvaras gadījumā izcīnīs pirmo vietu apakšgrupā, bet pēc neveiksmes paliks otrajā (ja Horvātija uzvarēs Spāniju) vai trešajā (ja Horvātija zaudēs Spānijai) vietā.

Jau ziņots, ka F grupas pirmās kārtas cīņās trešdien Francija ar 79:55 pieveica Spānijas izlasi, Latvija ar 62:53 pieveica Poliju, bet Melnkalnes valstsvienība ar 81:60 apspēlēja Horvātijas basketbolistes.

Savukārt otrajā kārtā piektdien Latvija ar 57:66 piekāpās Spānijai, Horvātija ar 64:56 pārspēja Poliju, bet Melnkalne ar 73:68 apspēlēja Franciju.

Kā ziņots, pirmajā posmā Latvijas valstsvienība cīnījās D apakšgrupā kopā ar Franciju, Grieķiju un Horvātiju. Latvietes trīs mačos izcīnīja divas uzvaras, ieņemot pirmo vietu grupā. Tādējādi otrā posma grupā latvietes iekļuva ar divām uzvarām.

F grupā iekļuva arī spēcīgākās C grupas komandas.

Pašlaik šajā grupā četras uzvaras ir Melnkalnei, bet Latvija ar trijām uzvarām atrodas otrajā vietā. Pa divām uzvarām ir Francijai un Spānijai, Horvātija tikusi pie vienas uzvaras, bet Polija cīnās bez panākumiem.

Savukārt E grupā pašlaik līderpozīcijā ar četrām uzvarām atrodas Lietuvas izlase, Čehija tikusi pie trijām uzvarām, Baltkrievijai un Krievijai ir pa diviem panākumiem, Turcijas kontā ir viena uzvara, bet Lielbritānija piedzīvojusi tikai zaudējumus.

Turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies otrā posma grupas četras spēcīgākās komandas.

E grupas komandas apakšgrupu spēles aizvada Bidgoščā, bet F grupa spēlē Katovicē.

Eiropas čempionāta izšķirošās spēles, kas risināsies Lodzā, tiks izspēlētas no 29.jūnija, bet finālspēle risināsies 3.jūlijā.

Sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5.vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildus kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīrā:

Elīna Babkina (Gdiņas "Lotos", Polija), Kristīne Kārkliņa ("Cadi La Seu", Spānija), Zane Eglīte ("Termocarispe", Itālija), Gunta Baško (Krakovas "Wisla Can-Pack", Polija), Sabīne Niedola (Nantes "Reze", Francija), Liene Priede ("Lady Pirates", ASV), Zane Jākobsone ("TTT Rīga"), Ieva Kubliņa (Ģēras "Seat Lami-Ved", Ungārija), Aija Putniņa ("Arras", Francija), Karlīne Nīmane ("TTT Rīga"), Zane Tamane (Šopronas "MKB Euroleasing", Ungārija), Liene Jansone (Komenses "Pool", Itālija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!