Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien, 17. augustā ļoti aizraujošā spēlē piekāpās Korejas valstsvienībai ar 68:72, tā beidzot savu debiju olimpiskajās spēlēs.

imageLatvijas-Korejas spēles foto galerija

Spēles sākums bija līdzīgs un saspringts, Latvijas izlase pirmos četrus punktus guva no soda metienu līnijas, jo korejietēm, mazā auguma dēļ, bija problēmas apturēt latvietes zem groza. Ceturtdaļas vidū veiksmīgāk nospēlēja korejietes, izvirzoties vadībā ar 12:6. Turpinājumā spēle izlīdzinājās, un latvietes spēja pat izvirzīties vadībā, noslēdzot pirmo ceturtdaļu ar 22:20.

Otro ceturtdaļu daudz veiksmīgāk iesāka korejietes, gūstot deviņus punktus pēc kārtas, tā izvirzījās vadībā ar 29:22. Turpinājumā korejietes, metot ar ļoti augstu precizitāte no trīspunktu metienu līnijas, pavairoja pārsvaru jau līdz 13 punktiem. Puslaika beigās nedaudz veiksmīgāk nospēlēja latvietes, samazinot rezultāta starpību, bet tik un tā puslaiku noslēdza atrodoties iedzinējos ar 35:42.

Otrajā puslaikā dominēt laukumā turpināja korejietes, īsā laikā dubultojot iekrāto punktu pārsvaru - 54:37. Turpinājumā spēle izlīdzinājās, bet rezultāta starpību latvietēm ievērojami samazināt neizdevās. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 60:44 par labu Korejai.

Izšķirošās ceturtdaļas sākumā iniciatīvu savās rokās pārņēma latvietes un īsā laikā samazināja rezultāta starpību līdz astoņiem punktiem - 55:63. Pēc Korejas valstsvienības pieprasītā minūtes pārtraukuma spēle nedaudz izlīdzinājās, bet divas minūtes pirms spēles beigām pēc diviem precīziem Ievas Kubliņas trīspunktu metieniem rezultāts uz tablo 65:69, kas deva cerību latvietēm. Tomēr spēles beigās veiksmīgāk nospēlēja Korejietes, izcīnot uzvaru ar 72:68.

Līdz ar to latvietēm Olimpiskā debija ir beigusies, bet korejietes turpinās cīņu par medaļām.

Rezultatīvākā spēlētāja Latvijas izlases rindās bija Anete Jēkabsone-Žogota, kuras kontā 22 punkti un astoņas atlēkušās bumbas, bet Ievas Kubliņas kontā 18 punkti.

Latvijas basketbolistēm debija olimpiskajās spēlēs nebija diez ko spīdoša, jo tika izcīnīta tikai viena, bet aizraujoša uzvara pret Brazīliju ar 79:78. Latvietes kopā piedzīvoja četrus zaudējums, attiecīgi pret Krieviju ar 57:62, Baltkrieviju ar 57:79, Austrāliju ar 73:96 un Koreju.

Koreja ceturtdaļfinālā tiksies ar B grupas spēcīgāko komandu ASV valstsvienību, kura līdz šim nav zaudējusi nevienu spēli.

Latvijas izlases sastāvs: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!