Ar zaudējumu XXIX Vasaras olimpiskajās spēlēs sestdien, 9.augustā, debitēja Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas A grupas pirmajā spēlē ar 57:62 piekāpās Krievijas valstsvienībai.

imageFoto galerija

Pats spēles sākums bija līdzīgs, bet pēc trīs nospēlētām minūtēm Krievijas valstsvienība guva 11 punktus pēc kārtas, tā izvirzoties vadībā ar 13:5. Pirmā ceturtdaļa Latvijas izlasei bija ļoti neveiksmīga, jo no spēles meitenes spēja iemest tikai vienu metienu, pārējos punktus gūstot no soda metienu līnijas. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās Krievijas labā 14:7.

Otro ceturtdaļu Latvijas meitenes iesāka daudz veiksmīgāk, un pēc Zanes Eglītes, Lienes Jansones un Ievas Kubliņas gūtajiem punktiem izdevās izlīdzināt rezultātu 19:19. Turpinājumā spēle ritēja punkts punktā, bet ar nelielu Latvijas iniciatīvu, un pirmais puslaiks noslēdzās par labu Latvijai ar 31:29.

Otro puslaiku ar precīzu trīspunktu metienu iesāka Krievijas valstsvienība, izvirzoties vadībā ar 32:31, bet pēc tam pārliecinoši iniciatīvu pārņēma Aināra Zvirgzdiņa vadītā komanda. Lieliski turpināja spēlēt Liene Jansone, gūstot septiņus punktus pēc kārtas, tā izvirzot vadībā Latviju ar 41:32. Pēc Krievijas valstsvienības pieprasītā minūtes pārtraukuma spēle izlīdzinājās, un trešā ceturtdaļa noslēdzās Latvijas vadībā ar 48:41.

Izšķirošajā ceturtdaļā veiksmīgāk sāka spēlēt Krievijas valstsvienība, un ceturtdaļas vidū pēc Oksanas Rahmatuļinas gūtajiem punktiem rezultāts izlīdzinājās 51:51. Turpinājumā krievietes jau izvirzījās vadībā, un divas minūtes pirms spēles beigām pēc precīzas Ilonas Korstinas metiena iekrāja jau 7 punktu pārsvaru (59:52). Lai kā arī latvietes centās samazināt rezultāta starpību, tomēr pašreizējās Eiropas čempiones to neatļāva, un Latvija debijas spēlē nācās atzīt Krievijas pārākumu ar rezultātu 62:57.

Lielisku spēli Latvijas valstsvienības rindās aizvadīja Liene Jansone, gūstot 24 punktus un izcīnot 5 atlēkušās bumbas. 7 punktus guva Anete Jēkabsone-Žogota, bet pa sešiem punktiem pretinieku grozā sameta Ieva Kubliņa un Gunta Baško.

Krievijas valstsvienības rindās rezultatīvākā spēlētāja bija Ilona Korstina, kura guva 13 punktus, kā arī veiksmīgu spēli aizvadīja Tatjana Ščegoļeva, kuras kontā 13 punkti un 12 izcīnītas atlēkušās bumbas.

Ar krievietēm Latvijas basketbolistes tikās pirms nedēļas „Diamond Ball" turnīrā Ķīnā, un latvietes guva negaidītu uzvaru ar 75:69. Par spēles galveno varoni toreiz kļuva komandas kapteine Anete Jēkabsone-Žogota, kura guva 34 punktus.

Pekinas olimpiskajās spēlēs priekšsacīkstēs Latvija vēl tiksies ar Baltkrieviju (11.augustā pulksten 11:45), Brazīliju (13.augustā 9:30), Austrāliju (15.augustā 6:15) un Dienvidkoreju (17.augustā 9:30). Lai iekļūtu olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, savā apakšgrupā jāierindojas vismaz ceturtajā vietā.

Latvijas izlases sastāvs: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!