Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien ar uzvaru iesāka prestižo "Diamond Ball" turnīru Ķīnā, pirmajā spēlē ar 75:69 (12:14, 24:15, 15:21, 24:19) pārspējot Eiropas čempionvienību Krieviju.

Neapturama Latvijas izlases rindās bija Anete Jēkabsone-Žogota, kas guva 34 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Latvijas izlases līdere spēlē realizēja visus piecus trīspunktu, sešus no 11 divpunktu un visus septiņus soda metienus. Vel Latvijai pa astoņiem punktiem guva Gunta Baško un Ieva Kubliņa, septiņus punktus guva Aija Brumermane, pa sešiem punktiem - Zane Tamane un Liene Jansone, bet pa trīs punktiem - Ieva Tāre un Zane Eglīte.

Krievijai pa 16 punktiem guva Ilona Korstina un Marija Stepanova.

Rīt turnīrā Ķīnā Latvija spēlēs ar ASV valstsvienību, bet 5.augustā aizvadīs trešo spēli par kādu no vietām - par piekto, par trešo vai par pirmo. Vēl turnīrā otrā apakšgrupā spēlē Austrālija, Mali un Ķīna.

Latvijas un Krievijas izlašu ceļi krustosies jau pēc nedēļas Pekinas olimpiskajās spēlēs. 9.augustā tieši ar spēli pret Krieviju Latvijas basketbolistes debitēs olimpiskajās spēlēs.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Pekinas Olimpiādē: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!