Foto: sportacentrs.com
Latvijas vīriešu basketbola izlase septītajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra Ventspilī trešdien ar 84:73 (16:24, 26:15, 26:17, 16:17) uzvarēja Gruzijas valstsvienību, tiekot pie pirmā panākuma sagatavošanās cikla mačos.

Latvijas izlases rindās ar 13 punktiem izcēlās Jānis Strēlnieks, 12 punktus iekrāja Rihards Kuksiks, bet komandas labā pa desmit punktiem guva Mareks Jurevičus un Edgars Jeromanovs.

Gruzijas izlasē ar 18 punktiem izcēlies pirmās abu komandu cīņas varonis Zaza Pačulija.

Spēles ievadā Gruzijas izlase spēja izvirzīties vadībā ar 10:3. Pirmās ceturtdaļas gaitā mājinieki vairākas reizes saviem pretiniekiem pietuvojās, taču Gruzijas basketbolisti allaž atjaunoja pārsvaru, kas gan tā arī nepārsniedza deviņu punktu atzīmi.

Otro ceturtdaļu Latvijas izlase sāka ar izrāvienu 11:0, pirmo reizi mačā izvirzoties vadībā (27:26). Līdz pirmā puslaika beigām laukumā valdīja ļoti līdzvērtīga cīņa, pārsvaram kādai no komandām nepārsniedzot divus punktus. Pirmā puslaika gala iznākumu ar precīzu divpunktu metienu piecas sekundes pirms tā beigām panāca Strēlnieks.

Trešās ceturtdaļas ievadā Latvijas izlases pārsvars sasniedza septiņus punktus (46:39), kāds tas turējās arī turpmāko minūšu laikā. Ceturtdaļas izskaņā Dairis Bertāns panāca 61:52 Latvijas vienības labā, bet tās izskaņā piecus punktus pēc kārtas guva Artūrs Bērziņš, panākot lielāko Latvijas izlases pārsvaru mačā (68:56).

Mača pēdējās desmit minūtes ar precīzu trīspunktu metienu ievadīja Jurevičus, panākot 71:56. Lai arī turpinājumā Gruzijas spēlētāji veica bīstamu izrāvienu un jūtami sadeldēja sāncenšu pārsvaru, daudz precīzāk uzbrukumā darbojās Latvijas basketbolisti, tiekot pie pirmā panākuma pārbaudes spēlēs.

Šajā cīņā mājiniekiem nepalīdzēja izlases kapteinis Jānis Blūms.

Kā ziņots, abas komandas savā starpā tikās arī pirmdien Rīgā, kad Latvijas izlase zaudēja ar 79:83. Šajā mačā uzvarētājiem lielisku sniegumu nodemonstrēja Pačulija, kura kontā bija 42 punkti.

Pirmajās piecās pārbaudes spēlēs pirms Eiropas čempionāta Latvijas valstsvienība sākotnēji Klaipēdā ar rezultātu 91:94 zaudēja Lietuvas studentu izlasei un ar 63:73 piekāpās Slovēnijas valstsvienībai, pēc tam ar 68:87 un 59:84 savā laukumā piekāpās Krievijas basketbolistiem, bet sestdien Latvija ar 75:95 izbraukumā cieta neveiksmi cīņā ar Lietuvu.

Pēc trešdienas spēles Latvijai vēl atliks tikai viena pārbaudes spēle, kurā tā 27.augustā Jelgavā spēkosies ar Lielbritānijas komandu.

Kā ziņots, Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēdējos divus spēlētājus, kas nedosies uz Eiropas čempionāta finālturnīru, sākotnēji bija plānojis nosaukt tikai pēc valstsvienības noslēdzošās pārbaudes spēles ar Lielbritāniju, tomēr paredzams, ka viņš to darīs jau pēc otrā mača ar Gruziju.

Pašlaik kopā ar izlasi trenējas 14 spēlētāji, bet uz čempionātu dosies 12 basketbolisti.

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas sākumā no izlases tika atskaitīti Ivars Timermanis un Pāvels Veselovs.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 31.augusta līdz 18.septembrim risināsies Lietuvā, spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Akselis Vairogs, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Lauris Blaus, Mārtiņš Meiers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!