Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, trešdien Insbrukā aizvadīs savu piekto pārbaudes spēli, tiekoties ar Austrijas valstsvienību.

Spēle sāksies pulksten 21:15 un to tiešraidē translēs LTV7.

Ceurtdien abas komandas pulksten 19 pēc Latvijas laika Insbrukā aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli.

Kopumā uz spēlēm Austrijā devās 25 Latvijas hokejisti. Salīdzinot ar iepriekšējām pārbaudes spēlēm, Latvijas rindās notikušas dažas izmaiņas. Sastāvā atgriezies vārtsargs Edgars Masaļskis, uz Austriju devušies arī Ģirts Ankipāns un Arvīds Reķis, kuri līdz šim tikai trenējās. Pēdējā brīdī izlasē tika veikta neliela izmaiņa - bija plānots, ka uz Austriju dosies arī Aleksandrs Ņiživijs, tomēr viņa vietā uz maču izbraukumā devās Raimonds Vilkoits.

Uz Austriju nedevās arī Edgars Lūsiņš, kurš iepriekšējā spēlē pret Somijas valstsvienību savainoja cirksni un viņa dalība izlases sagatavošanās posmā šobrīd ir uz jautājuma zīmes. Tāpat ar komandu nav Sergejs Pečura un Māris Jass, kuriem pēc iepriekšējās spēles gūtajiem savainojumiem otrdien tika veikta magnētiskā rezonanse. Mājas palika arī Oskars Cibuļskis, Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Šonedēļ valstsvienībai pievienosies Artūrs Kulda, Herberts Vasiļjevs un Mārtiņš Raitums, bet par pieredzējušā Kārļa Skrastiņa dalību pasaules čempionātā pagaidām ir lielas bažas.

Latvijas izlase līdz šim ir aizvadījusi četras pārbaudes spēles un piedzīvojusi četrus zaudējumus. Pirmajās divās spēlēs viesos Latvija ar 1:4 un 4:7 zaudēja Zviedrijai, bet pēc tam "Arēnā Rīga" ar 0:5 un 3:5 piekāpās arī Somijai.

Spēles pret Austrijas hokejistiem Latvijas izlasei ir priekšpēdējā pārbaude pirms pasaules čempionāta. Pēc tam pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26.aprīlī Latvijas izlase uzņems Norvēģiju.

2011.gada pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 29.aprīlī. Latvijas izlase priekšsacīkstēs D grupā spēlēs pret Čehiju (30.aprīlī), Somiju (2.maijā) un Dāniju (4.maijā).

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Austriju:

vārtsargi - Edgars Masaļskis, Māris Jučers;

aizsargi - Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Krišjānis Redlihs, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Andersons, Mārtiņš Jakovļevs, Alberts Iliško, Arvīds Reķis;

uzbrucēji - Aleksejs Širokovs, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Mārtiņš Cipulis, Ģirts Ankipāns, Ronalds Ķēniņš, Kaspars Saulietis, Armands Bērziņš, Roberts Jekimovs, Vitālijs Pavlovs, Miķelis Rēdlihs, Juris Štāls, Kristiāns Pelšs, Raimonds Vilkoits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!