ASV hokeja izlase, kas ir Latvijas izlases pirmā pretiniece pasaules čempionātā, paziņojusi 17 spēlētājus, kas piedalīsies pasaules meistarsacīkstēs.
Amerikāņu rindās 14 no šiem 17 spēlētājiem ir vecumā līdz 25 gadiem un deviņiem no viņiem ir jau pieredze pasaules čempionātos. Sastāvā ir trīs jaunie uzbrucēji Patriks Keins, Pīters Millers un aizsargs Toms Džilberts, kuri ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) rezultatīvāko debitantu labāko desmitniekā. Visi šie 17 hokejisti ir NHL klubu pārstāvji.

ASV izlasei pirms pasaules čempionāta ieplānota tikai viena pārbaude – 27.aprīlī ar Zviedriju. Pasaules čempionāta pirmo spēli ar Latviju amerikāņi aizvadīs 2.maijā, pēc tam 4.maijā spēlēs ar Slovēniju, bet 6.maijā – ar Kanādu.

ASV izlases sastāvs: vārtsargs – Kreigs Andersons (Floridas "Panthers"); aizsargi – Kīts Balārds (Fīniksas "Coyotes"), Toms Džilberts (Edmontonas "Oilers"), Mets Grīns (Edmontonas "Oilers"), Džeims Višņevskis (Čikāgas "Blackhawks"); uzbrucēji - Deivids Bekss (Sentluisas "Blues"), Deivids Būts (Floridas "Panthers"), Dastins Brauns (Čikāgas "Blackhawks"), Dastins Baflins (Čikāgas "Blackhawks"), Pols Goštads (Bufalo "Sabres"), Džefs Halperins (Tampabejas "Lightning"), Patriks Keins (Čikāgas "Blackhawks"), Pīters Millers (Fīniksas "Coyotes"), Patriks O'Salivans (Losandželosas 'Kings"), Džeisons Pominvills (Bufalo "Sabres"), Drū Stafords (Bufalo "Sabres"), Lī Stempņaks (Sentluisas "Blues).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!