Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Turpinot gatavošanos šāgada pasaules čempionātam, Latvijas hokeja izlase ceturtdien Insbrukā piedzīvoja piekto zaudējumu piektajā pārbaudes spēlē - šoreiz pēcspēles "bullīšos" Latvija ar 4:5 (0:0, 2:3, 2:1, 0:0, 0:1) zaudēja Austrijai.

Latvijas izlases vārtus sargāja Edgars Masaļskis, kurš atvairīja 36 metienus. Latvijas hokejisti pa pretinieku vārtiem meta 28 reizes.

Otrā perioda pirmajā minūtē vairākumu izmantoja Miķelis Rēdlihs, bet piektajā minūtē Miķelis Rēdlihs vairākumā guva vēl vienus vārtus. Otrā perioda otrajā pusē austrieši nepilnas pusotras minūtes laikā guva trīs vārtus un izvirzījās vadībā – precīzi bija Patriks Harands, Daniels Oberkoflers un Markuss Peintners. Pēdējā trešdaļā Roberts Bukarts izlīdzināja rezultātu, tad Roalnds Kaspics atjaunoja austriešiem pārsvaru, bet neizšķirtu vēlreiz Latvijai panāca Kaspars Saulietis.

Pēcspēles "bullīšos" Austrija uzvarēja ar 1:0.

1.periods

Maču Latvijas izlase iesāka ar skaitlisko vairākumu, kad Ginta Meijas solo izgājienu uz Austrijas izlases vārtiem apturēja Mihaels Rafls ar pārkāpumu. Ātri iegūto vairākumu mūsējiem realizēt neizdevās, austrieši teicami darbojās aizsardzībā.

Abas komandas demonstrēja ātru, aktīvu, taču neprecīzām piespēlēm un kļūdām diezgan bagātu spēli, darbībai risinoties tomēr vairāk Latvijas izlases aizsardzības zonā, īpaši perioda vidū, kad Masaļskis atvaira pāris bīstamus Olivera Zecingera metienus pa vārtiem.

14. minūtē savukārt aizsardzībā nācās pastrādāt austriešiem, kad laba izdevība atklāt spēles rezultātu bija Latvijas izlases pirmajai maiņai, asprātīgu piespēli vārtu tuvumā atdeva Andris Džeriņš, taču nebija klāt kolēģa, kas šo piespēli varētu virzīt vārtos.

Jau nākamajā pretuzbrukumā iespēja bija arī otrajai maiņai, kad Gints Meija, ātri ieslidojis zonā, atdeva piespēli Ronaldam Ķēninam, taču uzbrucējam metiens "nolūza" un ripa līdz pretinieku vārtsargam nenokļuva.

Perioda pēdējā piecminūtē ļoti aktīvi Latvijas izlases zonā darbojās austrieši, un Edgaram Masaļskim vairākas reizes nācās iesaistīties spēlē, apturot ripu gan ķērājcimdā, gan atvairot tālāk no vārtiem.

Perioda beigas skaitliskajā vairākumā nonāca Latvijas izlase, bet līdz beigu signālam to realizēt neizdevās, un trešdaļa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu – 0:0. Metienu attiecība – 15 pret 5 mājinieku labā.

2.periods

Otro periodu Latvijas izlase iesāka, esot skaitliskajā vairākumā, un šo pārsvaru izdevās realizēt – Roberts Bukarts vidus zonā pārtvēra ripu, piespēlēja to Miķelim Rēdliham, kurš pārspēja austriešu vārtsargu Jirgenu Penkeru – 1:0.

Pēc nepilnām divām minūtēm divas soda minūtes pret Alekseju Širokovu nopelnīja Olivers Zecingers, bet par "izrunāšanos" saņēma vēl 10 soda minūtes, un arī šo skaitlisko vairākumu Latvijas izlase pārvērta vārtu guvumā – Miķelis Rēdlihs pielaboja Roberta Bukarta metienu – 2:0.

Latvijas izlase periodu sāka ātrā tempā, ļoti pārliecinoši, taču, izvirzījušies vadībā ar divu vārtu pārsvaru, sāka pieļaut kļūdas, par ko tika sāpīgi "sodīti" – austriešu nepilnas pusotras minūtes laikā guva trīs vārtus.

14. minūtē Latvijas izlase dabūja pirmo noraidījumu – divas soda minūtes Robertam Bukartam, un Patriks Harands ar tālu metienu pārspēja Edgaru Masaļski, realizējot šo vairākumu, – 2:1, bet pēc 25 sekundēm Daniels Oberkoflers izlīdzināja rezultātu – 2:2.

Trešos vārtus Latvijas izlase zaudēja nepatīkamā veidā – Edgars Masaļskis neveiksmīgi paklupa un pakrita, un Markusam Peinteram izdevās izmantot šo situāciju, izvirzot austriešus vadībā – 3:2.

Trešdaļas beigumā Mārtiņš Cipulis par rupjību saņēma divas soda minūtes, taču otrajā periodā rezultāts vairs nemainījās.

3.periods

Trešo periodu atkal iesāka austriešu noraidījums, un arī šoreiz Latvijas izlase to izmantoja – no asa leņķa ripu vārtos ieraidīja Roberts Bukarts, panākot izlīdzinājumu – 3:3.

Turpinājumā noraidījums Latvijas komandā, un Edgaram Masaļskim nācās atvairīt divus ļoti bīstamus Mihaela Rafla metienus, ko Latvijas izlases vārtsargs arī paveica.

Perioda vidū austrieši vēlreiz izvirzījās vadībā – Georga Pujaca tālu piespēli uz austriešu vārtiem pārtvēra Džeremijs Rebeks un padeva ripu Rolandam Kaspicam, kurš raidīja ripu caur Masaļska kājsargiem – 4:3.

Austrieši turpināja aktīvi uzbrukt, bet arī Latvijas izlase neatpalika, un 18. minūtes beigās tomēr izdevās izlīdzināt rezultātu. Ātrs pretuzbrukums izdevās Ginta Meijas maiņai, Armands Bērziņš no labās malas atdeva piespēli uz laukuma vidu, Meija to neuztvēra, jo brīvs un nepiesegts kreisajā malā bija Armands Saulietis, kurš ripu raidīja vārtos – 4:4.

Austrieši pēdējās sekundēs ļoti centās gūt uzvaru spēles pamatlaikā, pēc iemetieniem izdarīja vairākus metienus, taču Edgars Masaļskis bija savu uzdevumu augstumos un mačs turpinājās ar pagarinājumu.

Pagarinājums un "bullīši"

Pagarinājumā abas komandas apmainījās ar uzbrukumiem, abi vārtsargi iesaistījās spēlē, taču vārti netika gūti. Komadas ceturtajā minūtē izpelnījās abpusēju noraidījumu - uz sodīto soliņu devās Gints Meija un Filips Lakos , pēdējā minūtē vēl Miķelis Rēdlihs centās pārspēt austriešu vārtsargu, taču neveiksmīgi, un arī pagarinājums spēles uzvarētāju nenoteica.

Pēcspēles "bullīšos" austriešiem uzvarai pietika ar vienu precīzu metienu. Latvijai savas iespējas neizmantoja Roberts Bukarts, Kaspars Saulietis un Miķelis Rēdlihs, bet austriešiem pēdējā izgājienā ar spēcīgu metienu uzvaras vārtus guva Gerhards Unterlugauers.

Latvijas izlase līdz šim bija aizvadījusi četras pārbaudes spēles un piedzīvojusi četrus zaudējumus. Pirmajās divās spēlēs viesos Latvija ar 1:4 un 4:7 zaudēja Zviedrijai, bet pēc tam "Arēnā Rīga" ar 0:5 un 3:5 piekāpās arī Somijai.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Austriju:

vārtsargi - Edgars Masaļskis, Māris Jučers;

aizsargi - Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Krišjānis Redlihs, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Andersons, Mārtiņš Jakovļevs, Alberts Iliško, Arvīds Reķis;

uzbrucēji - Aleksejs Širokovs, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Mārtiņš Cipulis, Ģirts Ankipāns, Ronalds Ķēniņš, Kaspars Saulietis, Armands Bērziņš, Roberts Jekimovs, Vitālijs Pavlovs, Miķelis Rēdlihs, Juris Štāls, Kristiāns Pelšs, Raimonds Vilkoits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!