Latvijas sieviešu pludmales volejbolistes ceturtdien zaudēja Kontinentālās kausa izcīņas trešās - pusfināla - kārtas ceturtdaļfinālā, izstājoties no turpmākām sacensībām un zaudējot izredzes kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm.

Ceturtdaļfinālā Latvijas volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone, kā arī Anete Krastiņa un Jana Jaudzema spēkojas ar Polijas sportistēm, tomēr jau pēc pirmajām trijām cīņām nokļuvušas zaudētājos ar 0-3, un šis pārsvars vairs nav atspēlējams.

Pirmajā duelī sacensībās ar piekto numuru izliktās Minusa/Jursone ar rezultātu 0-2 (16:21, 17:21) piekāpās Katažinai Kocjolekai un Karolinai Baranai, kuras izliktas ar 12.numuru.

Savukārt nākamajā cīņā turnīrā ar sesto numuru izliktās Krastiņa/Jaudzema ar 0-2 (15:21, 7:21) zaudēja Kingai Kolosinskai/Monikai Bžostekai, kurām sacensībās ticis 11.numurs.

Turpinājumā abi dueti mainījās pretiniecēm, bet zaudēja arī nākamajā cīņā, kad Minusa/Jursone ar 0-2 (18:21, 13:21) piekāpās Kolosinskai/Bžostekai.

Līdz ar to sērijā Latvija nokļuvusi zaudētājos ar 0-3.

Summā uzvar komanda, kas pirmā izcīnīs trīs panākumus. Ja pēc četrām cīņām rezultāts būtu neizšķirts, tiktu aizvadīts "zelta sets" līdz 15 punktiem, kurā treneriem būtu iespējams izvēlēties divas spēcīgākās valsts sportistes.

Pusfinālā Polija spēkosies ar Čehiju, kas savā ceturtdaļfinālā izvirzījusies vadībā ar 3-0 pār Igauniju.

No pusfināla kārtas tikai viena spēcīgākā komanda kvalificēsies Kontinentālā kausa finālturnīram, kas jūnijā notiks Maskavā.

Kā ziņots, turnīra otrajā - zonālajā - kārtā pagājušā gada vasarā Latvijas dāmu pārstāves Minusa un Jursone, kā arī Krista Kraskura un Sanda Ragožina ieņēma ceturto vietu.

Savukārt Kontinentālā kausa finālturnīram pagājušajā vasarā spēja kvalificēties Latvijas vīriešu pludmales volejbola komanda - Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kā arī Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš.

Kā jau daudzos sporta veidos, arī pludmales volejbolā šogad galvenās sacensības būs Londonas olimpiskās spēles. Pēc pasaules čempionāta, kas noslēgsies 17.jūnijā, Londonas Olimpiādei būs kvalificējušies pa 16 FIVB ranga labākajiem duetiem vīriešu un sieviešu konkurencē, tomēr vienu valsti varēs pārstāvēt tikai pa diviem duetiem. Šobrīd FIVB olimpiskajā rangā Pļaviņš/Šmēdiņš, kā arī Samoilovs/Sorokins atrodas labāko 16 vidū, kamēr Minusa/Jursone ieņem vietu tālu aiz vēlamās, tāpēc starts Kontinentālajā kausā viņām bija pēdējā cerība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!