Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Vērtējumu par Latvijas hokeja izlases parādīto sniegumu 2011.gada pasaules čempionātā Latvijas Hokeja federācija (LHF) sniegs nākamnedēļ.

Kā informē LHF, 24. maijā plānota LHF valdes sēde, kurā tiks vērtēta 2010./2011. gada sezona, kā arī tiks ieskicēta nākamā – 2011./2012. gada sezona. Kā viens no izskatāmajiem jautājumiem būs arī valstsvienības sniegums pasaules čempionātā.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti pasaules čempionātā, kas svētdien noslēdzās Slovākijā, bija tuvu izkrišanai no augstākās divīzijas. Tikai pēdējās divās spēlēs uzvarot Baltkrieviju un Austriju, Latvijas izlase saglabāja vietu elitē, noslēguma kopvērtējumā ieņemot 13.vietu.

LHF pirms pasaules čempionāta izlasei kā mērķi izvirzīja pirmā posma pārvarēšanu, tomēr paši hokejisti un izlases vadība bija izvirzījuši augstākus mērķus – vieta labāko astotniekā. Taču neviens no šiem mērķiem tā arī netika sasniegts.

Pagaidām nav zināms Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Oļega Znaroka liktenis, jo viņam pēc šī gada pasaules čempionāta beidzās līgums ar LHF. Znaroka vadībā valstsvienība četros no pieciem pasaules čempionātiem neizpildīja izvirzītos mērķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!