Foto: DELFI
Lietuvas basketbola izlase otrdien Venecuēlā piedzīvoja zaudējumu Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, taču tas netraucēja tai iekļūt sacensību ceturtdaļfinālā.

Priekšsacīkšu B grupas otrajā spēlē Lietuvas basketbolisti ar rezultātu 80:86 (20:20, 18:21, 19:26, 23:19) negaidīti piekāpās Nigērijas valstsvienībai.

Lietuvas izlasē 22 punktus guva Lins Kleiza, bet 14 punktus pievienoja Šarūns Jasikēvičs. Vēl 13 punktus guva Martins Počus, bet 10 punkti Jona Valančuna kontā. Savukārt uzvarētājiem ar 20 punktiem izcēlās Deriks Obasohans, bet 16 punkti Ala-Faruka Aminu kontā.

B grupas kopvērtējumā Lietuvai, Nigērijai un Venecuēlai bija pa vienai uzvari divās spēlēs, bet gūto un zaudēto punktu attiecības dēļ pirmās divas vietas ieguva Lietuva un Nigērija.

Ceturtdaļfinālā Lietuva spēkosies ar Puertoriko spēlētājiem. Citos ceturtdaļfinālos Krievija spēkosies ar Angolu, Grieķijas sacentīsies ar Nigēriju, bet Maķedonijas spēlēs pret Dominikānas republiku.

Lai iegūtu ceļazīmi uz Londonas olimpiskajām spēlēm, komandām jāiekļūst papildus kvalifikācijas turnīra finālā, vai arī jāuzvar spēlē par trešo vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!