Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sandi Ozoliņu Latvijas izlases ģenerālmenedžera amatā uzaicināja ar nodomu piesaistīt maksimāli daudz vajadzīgo Rīgas "Dinamo" spēlētāju, otrdien pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Ozoliņa palīdzība sarunās ar "Dinamo" hokejistiem bija galvenais cēlonis, kādēļ viņam piedāvāja darbu valstsvienībā, Latvijas Televīzijas 7.kanālā teica Lipmans. Viņš gan atturējās vērtēt, vai Ozoliņš arī turpmāk paliks amatā. Latvijas izlase pasaules čempionātā (PČ) Slovākijā neizpildīja uzdevumu iekļūt otrajā grupu kārtā, atgādināja Lipmans, piebilstot, ka šādā situācijā ir sarežģīti izvērtēt Ozoliņa darbības efektivitāti un lietderību.

Nākamās nedēļas sākumā LHF valdes sēdē analizēs visu Latvijas izlašu startus, un tad varētu izvērtēt nepieciešamību pēc Ozoliņa un valstsvienības galvenā trenera Oļega Znaroka turpmākiem pakalpojumiem, pastāstīja Lipmans. Pirms PČ spēles ar Baltkrieviju Lipmans pats centies motivēt komandu cīņai, taču LHF prezidents noliedza, ka tā rīkoties viņu pamudinājusi neticība izlases treneru spēkiem.

Lipmans ir pārliecināts, ka hokejs kā profesionāls sporta veids Latvijā būtu nomiris deviņdesmitajos gados, ja LHF prezidenta amatā darbotos kāds cits. LHF gada budžets pārsniedz miljonu latu, bet valsts devums ir 93 000 latu, tādēļ neesot iespējams plaši finansēt jaunatnes hokeju un citas nepieciešamas aktivitātes.

Pēc Latvijas izlases pēdējās spēles pasaules čempionātā Lipmans žurnālistiem solīja, ka valstsvienību nākotnē gaida pārmaiņas, taču no konkrētas atbildes, kādas tās varētu būt, izvairījās. LHF līgums ar Znaroku ir beidzies, un federācijas vadībai būs jāizlemj, kam piedāvāt izlases galvenā trenera darbu.

Jau ziņots, ka LHF valdes sēdi plānots sarīkot otrdien, 24.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!