Foto: Publicitātes foto

Trešdienas vakarā kupls skaits Latvijas Olimpiskās delegācijas piedalījās svinīgā Latvijas Republikas karoga pacelšanas ceremonijā Londonas Olimpiskajā ciematā, informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

Uz karoga pacelšanu ceremoniju bija ieradušies visi uz šo brīdi Olimpiskajā ciematā ieradušies sportisti, treneri un medicīnas personāls, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Einars Fogelis, Latvijas Olimpiskās komandas vadītājs Žoržs Tikmers un Latvijas Republikas vēstnieks Lielbritānijā Eduards Stiprais.

Londonas Olimpiskā ciemata mērs kā dāvanu mūsu komandai pasniedza sudrabā veidotu Londonas pastkarti ar iegravētu tekstu no Viljama Šekspīra lugas "Divpadsmitā nakts" - "Some are born great, some achieve greatness, and some have greatness thrust upon 'em'.", un novēlēja Latvijas komandai sasniegt visaugstākos rezultātus Londonas Olimpiskajās spēlēs. Savukārt mūsu delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers Olimpiskā ciemata mēram pasniedza Latvijas mākslinieku veidotu stikla trauku.


Pati ceremonija noritēja brīvā, atraktīvā un sirsnīgā gaisotnē, kas pārsteidza un aizkustināja pat mūsu komandas pieredzējušākos dalībniekus.

Karoga pacelšanas ceremonija Latvijas Olimpiskajai komandai notika kopā ar Austrijas, Togo, Ekvatoriālās Gvinejas un Luksemburgas valstu Olimpiskajām komandām.

Ceturtdien Latvijas Olimpisko komandu Londonas Olimpiskajā ciematā iecerējis apmeklēt Latvijas valsts Prezidents Andris Bērziņš.

Savukārt vēl divdesmit Latvijas Olimpiskās delegācijas pārstāvji, tai skaitā pieci Latvijas šķēpa metēji, Latvijas Olimpiskajai delegācijai Londonā pievienosies vēlā vakarā, jo dosies uz Londonu pulksten 14:15 no starptautiskās lidostas "Rīga" ar aviokompānijas "Lufthansa" reisu.

XXX Olimpiādes spēles Londonā notiks no 27.jūlija līdz 12.augustam. Tajās startēs 45 Latvijas olimpieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!