Foto: F64
Latvijas čempionāta 3x3 basketbolā rīkotājiem nebūs jāpūlas papildus apvārdot 'Dabas māti'. Sestdien un svētdien Rīgā gaidāms mākoņains un apmācies laiks, tomēr lietus nebūšot un brīžiem uzspīdēs saule, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jācer, ka retie saules stari neapžilbinās basketbolistus un skatītājus. Savukārt pietiekami masīvā sestā izmēra bumba nepakļausies vēja brāzmām, kuras nebūs tik stipras, kā nesen, kad Rīgā spaiņi lidoja pa gaisu (sestdien pūtīs mērens Ziemeļaustrumu vējš līdz 5 metriem sekundē). Lietus nav gaidāms, tāpēc sportistiem par laimi (vai tieši pretēji – par nelaimi, jo tādas iespējas otrreiz var arī nebūt) acīmredzot nebūs iespēja pārbaudīt uz Latviju atvesto speciālo laukumu virsmas izturību pret mitrumu.

Gaisa temperatūra būs īsti piemērota basketbola spēlēšanai. Gaidāms, ka sestdien rīta pusē un pēcpusdienā gaiss sasils līdz +16 grādiem pēc Celsija. Lai arī profesionālās karsējmeitenes un dejotājas parūpēsies par skatītāju 'uzkarsēšanu', tiem, kuri nav pieteikušies tālmetienu konkursam un negrasās piedalīties citā aktīvā izklaidē, iesakām paņemt līdz siltāku apģērbu.

Svētdien debesis Rīgā noskaidrosies. Diena gaidāma saulaina un bez nokrišņiem. Gaiss iesils līdz +17 grādiem pēc Celsija. Pūtīs Ziemeļaustrumu vējš ar ātrumu līdz 4 metriem sekundē. Uz vakaru debesis apmāksies, tomēr spēļu laikā dalībnieki un skatītāji iztiks bez kārtīgas lietus šalts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!