Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pārliecinošu uzvaru pārbaudes spēlē sestdien izcīnīja Nīderlandes futbola izlase, kas gatavojas gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram.

Nīderlande savā laukumā ar rezultātu 6:0 (4:) sagrāva Ziemeļīriju, kas Eiropas čempionāta finālturnīrā nespēlēs.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Ibrahims Afelajs un Robins van Pērsijs, bet pa reizei precīzi sita arī Veslijs Snaijders un Rons Vlārs.

Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 8.jūnija līdz 1.jūlijam risināsies Ukrainā un Polijā, Nīderlandes izlase spēlēs B apakšgrupā kopā Vāciju, Portugāli un Dāniju.

No šīs apakšgrupas komandām pārbaudes spēles sestdien aizvadīja arī Portugāle un Dānija.

Dānijas izlase ar 2:0 (1:0) savā laukumā pieveica Austrāliju. Uzvarētājiem vārtus guva Andreass Bjelands un Dāniels Agers, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Tikmēr Portugāles valstsvienība ar 1:3 (0:1) savu skatītāju priekšā zaudēja Turcijas futbolistiem.

Šajā mačā Portugālei vienīgos vārtus guva Nani. Savukārt Turcijas izlases labā abus vārtus guva Umuts Buluts, bet divas minūtes pirms spēles beigām portugāļu aizsargs Pepe bumbu raidīja savos vārtos.

Pie minimālas uzvaras sestdien tika Anglijas valstsvienība, kas Vemblija stadionā Londonā ar 1:0 (1:0) pārspēja Beļģiju. Vienīgos vārtus mača 36.minūtē guva Mančestras "United" komandas uzbrucējs Denijs Velbeks.

Eiropas čempionāta finālturnīrā Anglijas izlase spēkosies D apakšgrupā kopā ar Franciju, Zviedriju un vienu no turnīra mājiniecēm Ukrainu.

Citā pārbaudes spēlē sestdien pārliecinošu uzvaru izcīnīja otri gaidāmā turnīra saimnieki poļi, kas savā laukumā ar 4:0 (3:0) pieveica Andoras valstsvienību.

Šajā mačā Polijas izlases labā vārtus guva Ludovics Obraņaks, Roberts Levandovskis, Jakubs Blaščikovskis un Marcins Vasilevskis.

Jāpiebilst, ka Blaščikovskis un Vasilevskis bija precīzi no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijas izlase spēlēs A apakšgrupā kopā ar Grieķiju, Krieviju un Čehiju.

Tikmēr vēl vienā pārbaudes mačā sestdien Horvātija izbraukumā nocīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Norvēģijas valstsvienību.

Rezultātu 79.minūtē atklāja Horvātijas izlases uzbrucējs Eduardu da Silva, bet jau spēles kompensācijas laika otrajā minūtē 1:1 panāca Marokā dzimušais Tariks Eljunusi.

Horvātijas valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnīsies C apakšgrupā kopā ar Spāniju, Itāliju un Īriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!