Foto: Mango
Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks, pēc pirmā treniņa XXI Ziemas olimpisko spēļu mājvietā Vankūverā atzina, ka centīsies pierādīt, ka nauda hokejā neizsaka visu.

Atbildot uz masu mediju uzdotajiem jautājumiem par noskaņojumu un sastāvu kopumā treneris atbildēja, ka noskaņojums ir kaujiniecisks un puiši ir gatavi pierādīt, ka tas, cik daudz tu pelni, neizsaka neko.

Runājot par sastāvu treneris atzina, kad neskatoties uz to, ka komandai nav pievienojušies tikai trīs pamatsastāva spēlētāji, pretiniekiem nav par ko viņus apskaust, jo pārējām komandām pietrūkst tikai NHL zvaigznes.

"Šos spēlētājus es pazīstu no laikiem, kad viņiem bija 14 gadi, šī ir mana komanda," uzsvēra Znaroks ,atbildot uz jautājumu par to, ka valstsvienības kodolu veido Rīgas "Dinamo", kuru ikdienā vada slovāku speciālists Juliuss Šuplers. "Šie spēlētāji pēdējās spēlēs izglābās no bezcerīgām situācijām, parādot raksturu, kuru es viņiem "iedzinu"."

Treneris arī atzina, ka ar centrālo hokeja arēnu "Canada Hockey Palace" ir apmierināts, bet pirmajā treniņā varēja redzēt, ka puiši vēl nav aklimatizējušies, tāpēc treniņā ir bijuši miegaini.

Komentējot grupas kalendāru un pretiniekus Znaroks bija lakonisks: "Visas komandas ir stipras, tāpēc īpaša atšķirība, ar ko spēlējam pirmo spēli, nav."

Par visa turnīra favorīti Znaroks uzskata Krievijas valstsvienību.

Latvijas valstsvienība pirmo spēli Vankūveras olimpiskajās spēlēs aizvadīs 17.februārī, kad plkst.7 pēc Latvijas laika pretī stāsies Krievijas valstsvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!