Foto: DELFI
Londonas olimpisko spēļu peldēšanas sensācija Rūta Meilutīte, kura izcīnīja zelta medaļu 100 metru distancē brasā, dzimtajā Lietuvā sagaidīta ar milzu ovācijām.

Trešdienas vakarā Viļņas Rātslaukumā 15 gadus veco peldētāju ar Lietuvas karogiem rokās sveica milzīgs līdzjutēju pūlis.

"Nespēju noticēt, ka man ir tik daudz atbalstītāju. Tas ir manu sapņu piepildījums. Lepojos, ka esmu lietuviete," pasākumā, kurā piedalījās arī vietējās mūzikas zvaigznes un nacionālā televīzija, atklāja Meilutīte.


Olimpisko čempioni sveica arī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un 1980.gada Maskavas olimpisko spēļu čempione 200 metru brasa distancē, Lietuvas olimpiešu asociācijas prezidente Lina Kačušīte.

Lietuvā Meilutīte atgriezusies aptuveni uz mēnesi, bet septembrī dosies atpakaļ uz Angliju, lai uzsāktu mācības Plimutas pilsētas skolas desmitajā klasē.

Meilutīti, kura četru gadu vecumā zaudēja mammu, Lietuvā audzināja vecmāmiņa, bet viņas tēvs, lai nodrošinātu ģimenei iztiku, ilgstoši strādājis ārzemēs melno darbu. Mazā Rūta 2004.gadā sāka apmeklēt peldēšanas treniņus Kauņā pie trenera Ģiedrjus Martinoņa un uzrādīja labus rezultātus, bet pirms diviem gadiem kopā ar vecākajiem brāļiem pārcēlās pie tēva. Jau tobrīd lietuviešu eksperti viņu uzskatīja par īstu atradumu.

Meitenes tētis Sauļus Meilutis jau agrāk medijiem sacījis, ka ģimene Anglijā atrodas tikai ekonomisku motīvu dēļ un neplāno tur palikt pavisam.

Pati Meilutīte iepriekš uzsvērusi, ka sacensībās vienmēr pārstāvēs Lietuvu un par Lielbritānijas pilsoni kļūt negrasās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!