Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Jautājums par to, vai Ķēstutis Kemzūra saglabās Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatu, tiks izlemts rudenī, pavēstījis Lietuvas Basketbola federācijas (LBF) pārstāvis Daļus Matvēvass.

Lietuvas izlase Londonas olimpiskajās spēlēs nepārvarēja ceturtdaļfinālu, kur piekāpās Krievijai.

Pēc šī zaudējuma Kemzūra pavēstīja, ka viņš ir gatavs tam, ka LBF nepagarinās viņa līgumu. Lietuvas izlases sniegumu Londonas Olimpiādē Kemzūra novērtēja kā neapmierinošu.

Iepriekšējās piecās olimpiskajās spēlēs Lietuvas basketbolisti spēja sasniegt kā minimums pusfinālu, tostarp trīs reizes izcīnot bronzu.

"Ja LBF nolems nepagarināt ar mani līgumu, tad es bez iebildumiem pieņemšu šādu lēmumu," izteicās 42 gadus vecais Kemzūra. "Tomēr, ja sarunas ievirzīsies par turpmāko sadarbību, tad es padomāšu par to."

Tikmēr Matvēvass pastāstīja, ka pagaidām nav zināms, kad tieši notiks LBF vadības sēde, kurā tiks lemts par Kemzūra likteni valstsvienības galvenā trenera amatā.

Šobrīd zināms vienīgi tas, ka sēde notiks kaut kad rudenī.

Kemzūra līgumu ar LBF parakstīja 2009.gada oktobrī, un tas bija spēkā uz olimpisko ciklu.

Kā ziņots, jūlijā Kemzūra tika apstiprināts par Polijas kluba Gdiņas "Asseco Prokom" jauno galveno treneri.

Pēdējā Kemzūras darba vieta klubu līmenī bija Krievijas vienībā Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kuru viņš pameta pagājušā gada jūnijā.

2008.gada decembrī Kemzūra sāka strādāt ar Latvijas izlasi, taču pēc 2009.gada Eiropas čempionāta viņš pieņēma savas dzimtās Lietuvas piedāvājumu un kļuva par valsts izlases galveno treneri.

Aizpagājušajā gadā Lietuvas izlase Kemzūras vadībā pasaules čempionātā izcīnīja trešo vietu, bet pagājušā gada Eiropas čempionātā - piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!