Foto: stock.xchng
Nākamās nedēļas sākumā pirmie uz Kanādu, kur norisināsies Vankūveras olimpiskās spēles, dosies Latvijas bobslejisti, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe-Vīksne.

Viņi no lidostas "Rīga" izlidos pirmdien plkst.14.35. Bobslejistu sākotnējais galamērķis būs Kalgari, kur ieplānota pēdējā treniņnometne pirms olimpiskajiem startiem. Olimpiskajā ciematā bobsleja komanda ieradīsies 10.februārī.

Kopā pirmdien uz Kanādu izlidos 12 Latvijas delegācijas pārstāvji - bobslejisti Jānis Miņins, Daumants Dreiškens, Intars Dambis, Oskars Melbārdis, Edgars Maskalāns, Raivis Broks, Pāvels Tulubjevs, Mihails Arhipovs, Uģis Žaļima, treneris Sandis Prūsis, kās arī tehniskais darbinieks Edijs Kalenda un fizioterapeits Pāvels Paučonoks.

Ceturtdien, plkst.14.20 uz Vankūveru izlidos kalnu slēpotāji Roberts Rode un Liene Fimbauere ar treneriem Dināru Doršu un Staņislavu Sokoļenko. Savukārt no Turīnas uz Kanādu 4.februārī lidos Latvijas kamaniņu braucēju komanda, kas nedēļas nogalē Itālijā Čezānas trasē piedalīsies sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā (Maija Tīruma, Anna Orlova, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Guntis Rēķis, Andris Šics, Juris Šics, Pēteris Cīmanis, Sandris Bērziņš, Jānis Liepa, Zane Krūze).

Piektdien, plkst.14.35 uz olimpiskajām spēlēm no Rīgas izlidos biatlonistes Madara Līduma, Gerda Krūmiņa, Žanna Juškāne un Līga Glāzere, kā arī abi slēpotāji Anete Brice un Jānis Paipals. Ar sportistiem izlidos arī dāmu biatlona treneris Māris Čakars, distanču slēpotāju treneris Juris Ģērmanis, mediķi Līga Cīrule, kas ir delegācijas galvenā ārste, Boriss Lonšakovs un Mareks Osovskis, kā arī tehniskie darbinieki Valsts Eiduks un Sergejs Malkovs.

Svētdien, plkst.14.30 no Rīgas uz Vankūveru dosies skeletonisti Martins un Tomass Dukuri ar savu treneri un reizē arī tēvu Daini Dukuru, kā arī skeletonistu palīgi Ivo Pakalns un Matiass Bidermans. Tajā pat dienā uz Vankūveru lidos pārējie kamaniņu komandas pārstāvji.

Otrdien, plkst.14:15 aizlidos lielākā daļa Latvijas olimpiskās delegācijas, jo šajā dienā uz Vāciju, lai Frankfurtē aizvadītu pārbaudes spēli, dosies Latvijas olimpiskā hokeja izlase. Pārbaudes spēle tiks aizvadīta 10.februārī, bet tālāk uz Vankūveru hokejisti lidos 11.februārī. Kopā ar hokejistiem, bet taisnā ceļā uz Vankūveru dosies kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, vīriešu izlase biatlonā - Ilmārs Bricis, Andrejs Rastorgujevs, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris, Kristaps Lībietis, viņu treneris Vitālijs Urbanovičs ar saviem palīgiem Aivaru Bogdanovu un Intaru Spalviņu -, kā arī delegācijas preses sekretāre Marita Vilciņa un mediķi Aldis Cīrulis un Edvīns Lešenkovs.

Savukārt trešdien, 10.februārī, uz Vankūveru izlidos LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Vankūveras olimpiskās spēles notiks no 12. līdz 28.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!