Foto: Publicitātes foto

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs nav izvirzījuši saviem duetiem konkrētus mērķus Londonas olimpiskajās spēlēs, sakot, ka pats galvenais ir startēt pēc vislabākās sirdsapziņas, sportisti atzina sarunā ar aģentūru LETA un "Radio 101".

Pļaviņš, kurš izraudzīts par Latvijas karognesēju Olimpiādes atklāšanas ceremonijā, spēlēs startēs kopā ar Jāni Šmēdiņu, bet Samoilova pārinieks ir Ruslans Sorokins.

Pirms četriem gadiem Pekinas Olimpiādē abi sportisti startēja vienā pārī, izcīnot devīto vietu.

"Pēc Pekinas viens no otra nogurām, lai arī nekāda konflikta nebija. Spēlējot atsevišķos pāros, attiecības ir tikai uzlabojušās," izteicās Samoilovs, Pļaviņam piebilstot, ka pludmales volejbols viņam un Samoilovam ir maizes darbs, tāpēc daudzskaitlība šī sporta veida pārstāvjos tikai palīdz. "Finansiālo apsvērumu dēļ arī nevaram rīkoties kā daudzi vadošie pāri olimpiskajā gadā, kuri izlaiž vairākus Pasaules kausa posmus, gatavojoties Olimpiādei. Ja mēs izlaidīsim turnīrus, ko tad mēs darīsim? Pludmales volejbols tomēr ir mūsu maize, bet ziemā nopelnīt nav iespējams. Visu laiku jābūt apritē gan naudas dēļ, gan sajūtas ziņā, jo pēc viena izlaista posma saskaņa uzreiz jūtami pajūk."

Samoilovs atklāja, ka pāris nedēļas pirms Olimpiādes sākuma cītīgi strādāts pie fiziskās kondīcijas uzlabošanas, tāpēc pēdējos turnīros pirms spēļu sākuma ir jūtams nogurums. "Ceram laiku no pēdējā turnīra līdz Londonai izmantot ar mērķi atjaunoties."

Pludmales volejbola turnīrs Londonas olimpiskajās spēlēs sāksies nākamajā dienā pēc atklāšanas - 28.jūlijā - un ilgs līdz pat 9.augustam.

"Londonas spēļu formāts ir domāts gados vecākiem un pieredzējušākiem spēlētājiem, tāpēc kaut ko prognozēt ir ļoti grūti. Katram duetam būs dota diena atpūtai pēc mačiem, visi allaž būs gatavi uz 100%. Līdz ar to katrā mačā no sevis jāizspiež maksimums," gaidāmo turnīru raksturoja Pļaviņš, piebilstot, ka viņam labpatiktos turnīru aizvadīt kaut vai trīs dienu laikā.

Konkrētu vēlamo vietu Olimpiādē Pļaviņš gan neatklāja. "Jo augstāk, jo labāk. Mēs neesam izteikti favorīti, taču galvenais, lai pašiem būtu gandarījuma sajūta. Vēlamies cīnīties, cik vien varam, lai pēc tam nebūtu nekādu pašpārmetumu."

Tikmēr Samoilovs pauda prieku, ka viņam kopā ar Sorokinu vispār izdevies kvalificēties Olimpiādei, tāpēc arī otram Latvijas duetam galvenais būs parādīt savu spēju maksimumu.

"Visvairāk apmierinās olimpiskais zelts," izteicās Samoilovs. "Sezonas sākumā bijām ārpus olimpiskā reitinga, tāpēc ar Ruslanu sarunājām, ka cīnīsimies katrā mačā, lai pēc tam paši nepārdzīvotu, ka tajā un tajā mačā palaidām garām iespēju startēt Londonā."

Ceturtdien notikušajā izlozē noskaidrojās, ka Samoilovs/Sorokins sacentīsies D grupā kopā ar amerikāņiem Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu, poļiem Gregoršu Fijaleku/Mariušu Prudelu, kā arī Grantu Goldšmidu/Frīdomu Čivu no DĀR.

Savukārt Pļaviņš/Šmēdiņš spēlēs E apakšgrupā kopā ar Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru no Nīderlandes, vāciešiem Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu un Igoru Ernandesu/Hesusu Viljafanu no Venecuēlas.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs papildus izslēgšanas kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!