Foto: AP/Scanpix
Polijas pludmales volejbolistu Gžegoža Fijaleka/ Mariuša Prudela uzvara D grupas otrajā spēlē pirmdien liedza Latvijas duetam Aleksandram Samoilovam/ Ruslanam Sorokinam priekšlaicīgi iekļūt Londonas olimpisko spēļu astotdaļfinālā.

Poļi savā otrajā mačā negaidīti ar 2-0 (21:17, 21:18) pieveica vienus no turnīra favorītiem amerikāņus Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu.

Giba un Rozentāla uzvaras gadījumā amerikāņi kopā ar Latvijas duetu būtu iekļuvuši jau astotdaļfinālā, bet tagad viss izšķirsies grupas pēdējās spēlēs. Priekšsacīkšu pēdējā kārtā Samoilovs/Sorokins tiksies ar Gibu/Rozentālu, bet Fijaleks/Prudels - ar DĀR duetu Grantu Goldšmidu/Frīdomu Čiju.

Atgādinām, ka pirmajā mačā Samoilovs/Sorokins ar 2-1 (12:21, 21:15, 15:12) pieveica poļus Gžegožu Fijaleku/Mariušu Prudelu, bet Goldšmids/Čijs ar 0-2 (10:21, 11:21) zaudēja amerikāņiem Džeikobam Gibam/ Šonam Rozentālam. Savukārt šodien pirmajā mačā Samoilovs/Sorokins bez problēmām ar 2-0 (21:13, 21:10) sagrāva DĀR duetu Grantu Goldšmidu/Frīdomu Čiju.

Latvijas sportisti D grupā ir nodrošinājuši vismaz trešo vietu. Pēc priekšsacīkstēm 16 labākie dueti turpinās cīņas par godalgām. No katras grupas tālāk tiks divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Savukārt atlikušās četras trešo vietu ieguvējas savā starpā sadalīs vēl divas ceļazīmes uz "play off".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!