Foto: AP/Scanpix
2012.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra B grupas spēlē trešdien dramatisku uzvaru izcīnīja Portugāles izlase, kas, izsējot divu vārtu pārsvaru, pēdējās minūtēs guva vārtus un ar 3:2 (2:0) pieveica Dānijas valstsvienību.

Portugālei pirmajā puslaikā vārtus guva Pepe, Elders Poštiga un Silvestre Varela. Dānijai abus vārtus guva Niklass Bendtners.

Dānijas futbola izlase maču iesāka aktīvāk, vairāk kontrolēja bumbu, taču līdz bīstamiem momentiem netika. Dāņiem jau 16.minūtē nācās veikt izmaiņas taktikā, jo spēli traumas dēļ nespēja turpināt Zimlings, kura vietā iznāca Jakubs Poulsens.


EURO 2012 laikā katras spēles laikā izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso!
$t1='danija'; $t2='portugale'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Portugāles izlase atguvās un 24.minūtē arī izvirzījās vadībā. Portugāļi ieguva tiesības izpildīt stūra sitienu, pēc kura Pepe tuvajā stūrī ar galvu raidīja bumbu vārtos. Pēc vārtu guvuma portugāļi turpināja aktīvāk uzbrukt, Krištianu Ronaldu un Elders Poštiga radīja briesmas, bet 36.minūtē Portugāle savu izdevību izmantoja - Nani ar teicamu piespēli atrada Poštigu, kurš veiksmīgi atbrīvojas no aizsarga un no tuvas distances dubultoja Portugāles pārsvaru.

Tomēr dāņi atguvās un 41.minūtē samazināja rezultāta starpību. Pēc centrējuma Krons-Deli ar galvu teicami uz pretējo stabiņu piespēlēja Bendtneram, kurš raidīja bumbu tukšos vārtos.

Notikumiem bagātais un dramatiskais otrais puslaiks iesākās ar Krištianu Ronaldu neizmantoto iespēju. Pēc tam laba iespēja bija Nani, bet turpinājumā Dānija lēnām sāka arvien biežāk uzbrukt un censties izlīdzināt rezultātu. Mikelsena un Bendtnera centienus neitralizēja portugāļi, kuriem pašiem bija teicamas iespējas. 79.minūtē Ronaldu vienatnē nonāca pie vārtiem, bet pamanījās bumbu aizsist garām vārtiem.

Portugāļi savu iespēju neizmantoja, bet dāņi nākamā uzbrukumā izlīdzināja rezultātu. Sekoja kārtējais centrējums no labās malas Dānijas izpildījumā, un augstā lēcienā bumbu vārtos ar galvu raidīja Bendtners.

Portugāle gan nesamierinājās un pēc aktīviem uzbrukumiem guva vārtus, izraujot uzvaru mačā. Nesen uz maiņu iznākušajam Varelam pēc centrējuma nesanāca sitiens, bet atkārtots sitiens bija netverams – 3:2 Portugāles labā.

Dāņi vēl pēdējās minūtēs centās paglābties, kompensācijas laikā Šēne palika brīvs, sanāca spēcīgs sitiens, taču garām vārtiem.

Vēl šajā B jeb "nāves grupā" trešdienas vakarā Vācija tiksies ar Nīderlandi. Pirms šīs spēles pa trīs punktiem ir Vācijai, Dānijai un Portugālei, bet Nīderlandei ir zaudējums. EURO 2012 pēdējā kārtā, kurā kļūs zināmas divas laimīgās komandas, Dānija spēlēs pret Vāciju un Nīderlande pret Portugāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!