Otrdien pēc neizteiksmīgās spēles ar Kazahstānas valsnvienību par turpmāku nespēlēšanu izlasē paziņoja Sandis Ozoliņš un Aigars Cipruss.
Ozoliņš žurnālistiem gan norādīja, ka šādu lēmumu jau bija pieņēmis decembra sākumā, vēl nezinot, vai brauks uz Turīnas olimpisko hokeja turnīru. Arī Cipruss sacīja, ka šādu lēmumu bija pieņēmis pirms turnīra.

Ozoliņš sacīja, ka ir pateicīgs izlases galvenajam trenerim Leonīdam Beresņevam par doto iespēju spēlēt Turīnā. "Es varu pateikt paldies trenerim, ka ticēja man, taču katram pienāk laiks. Šoreiz tas ir pienācis man," sacīja hokejists. Viņš arī apliecināja, ka nepalīdzēs komandai pasaules hokeja čempionātā, kurš šogad notiks Rīgā.

Pats Ozoliņš tieši neminēja iemeslus, kādēļ vairāk turpmāk izlasē nespēlēs. "Personīgas problēmas," sacīja viņš.

Arī izlases galvenais treneris apliecināja, ka abi hokejisti par savu lēmumu viņu informējuši un Ozoliņš kā galveno iemesli minējis veselības problēmas. "Mums bija saruna un galvenais iemesls bija veselības problēmas... Iespējams, pavasarī Ozoliņu gaida operācija.. Viņam ir problēmas ar ceļgalu saitēm," klāstīja Beresņevs.

Savukārt ar Ciprusu viņš neesot runājis, vienīgi zinot, ka arī viņš izlasē vairs nespēlēs.

Pats Aigars Cipruss žurnālistiem emocionāli sacīja, ka "jādod ceļš jaunajiem". "Es domāju, mūsu hokejistu paaudzei nav jākaunas par paveikto un mēs varam aiziet ar paceltu galvu. Lai nāk jaunie un pierāda, ka var izdarīt, var izdarīt vairāk.. Ir pienācis laiks paiet malā," pauda viņš, jautāts par aiziešanas iemesliem.

Tāpat Cipruss arī neslēpa, ka Olimpiskā hokeja turnīra laikā komandā neesot bijis labs mikroklimats. "Mēs nebijām komanda. Mēs nestāvējām viens aiz otra kā klints. Un tas ir atkarīgs gan no galvenā trenera, gan rezervista. Šoreiz tā nebija," pauda Cipruss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!