Ar bijušā Latvijas izlases futbolista Aleksandra Isakova atvadu spēli sestdien Daugavpilī tika atklāts jauns futbola stadions ''Jaunība'', kurā turpmāk saimniekos virslīgas komanda ''Daugava''.

Atklāšanas spēlē sacentās divas Isakova draugu komandas, kurās netrūka agrāko gadu un mūsdienu labāko Latvgijas futbolistu. Spēlē piedalījās Latvijas izlases kapteinis Vitālijs Astafjevs, ''Daugavas'' galvenais treneris Mihails Zemļinskis, bet Aleksandrs Jeļisejevs guva trīs vārtus, Isakovs pats arī guva vienus vārtus, ko virslīgas čempionātā pēdējo reizi bija izdarījis 1998. gadā. No 1992. līdz 2007. gadam Daugavpils ''Celtnieka'', ''Ausekļa'', ''Vilan-D'', ''Dinaburg'', Rīgas ''Skonto'' un Daugavpils ''Daugavas'' sastāvā Isakovs virslīgā piedalījās 330 spēlēs, kas ir otrs lielākais spēļu skaits pēc Igora Korabļova un guvis piecus vārtus. Latvijas izlasē aizsargs Isakovs piedalījies 58 spēlēs, arī 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Tagad viņš ir ''Daugavas'' kluba direktors.

Pirms atvadu spēles Isakovam tika pasniegts īpašs gredzens par nopelniem Latvijas futbolā ar numuru ''2''. Pirmais numurs ir Zemļinskim un turpmāk šādu gredzenu pasniegšana Latvijas futbola lielākajiem izcilniekiem turpināšoties.

Sestdien Daugavpilī pirmo reizi sapulcējās arī Profesionālās Futbola līgas dibinātāji. Projektā ieienteresēti visi pašreizējie virslīgas klubi izņemot Ventspils ''Vindavu'', kuras viedoklis ir visneskaidrākais. Sanāksmē piedalījās Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons, LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, Virslīgas klubu prezidentu padomnes priekšsēdētājs, ''Daugavas'' prezidents Igors Mališkovs, pārstāvji no klubiem. Saistībā ar jauno projektu skaidrībai jābūt līdz nākamās sezonas sākumam, bet pirmais darbs varētu būt līguma noslēgšana ar LFF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!