Foto: stock.xchng
Par Eiropas U-23 čempionēm vieglatlētikā sacensībās, kas norisinās Lietuvas pilsētā Kauņā, kļuva Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika un septiņcīņniece Aiga Grabuste, abas labojot arī Latvijas rekordu.

Palameika čempionāta finālā svētdien par gandrīz trīs ar pusi metriem laboja Latvijas rekordu, izcīnot zelta medaļu.

Palameika jau pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 60,10 metrus tālu un šis rezultāts tikai par trīs centimetriem atpalika no Latvijas rekorda, kas kopš Pekinas olimpiskajām spēlēm piederēja Sintai Ozoliņai. Savukārt pēdējā, sestajā mēģinājumā Palameika savu rezultātu ievērojami uzlaboja, šķēpu raidot 64,51 metru tālu un izcīnot zelta godalgu.

Tāpat Palameika izpildījusi pasaules čempionāta, kas augustā notiks Berlīnē, A normatīvu (61,00 metri).

Savukārt Grabuste svētdien triumfēja čempionāta septiņcīņas sacensībās, labojot septiņus gadus vecu Līgas Kļaviņas Latvijas rekordu.

Grabuste jau pēc pirmajām sešām disciplīnām bija ieguvusi pārliecinošu vadību, ko neatdeva 800 metru skrējienā. Pēdējā distancē latviete finišēja pēc divām minūtēm un 17,74 sekundēm.

Septiņu disciplīnu summā Grabuste sasniedza 6396 punktus, par vairāk nekā 100 punktiem labojot Latvijas rekordu, kas kopš 2001.gada piederēja Līgai Kļaviņai un bija 6279 punkti. Zīmīgi, ka arī šis rekords tika sasniegts Eiropas U-23 čempionā.

Kopvērtējumā Grabuste otrās vietas īpašnieci Olgu Kurbanu no Krievijas apsteidza par 191 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!