Foto: F64
Latvijas sieviešu biatlona izlases līdere Madara Līduma trešdien izcīnīja 64.vietu Pasaules kausa izcīņas pirmā posma 15 kilometru distancē.

Latviete četrās šaušanās pieļāva piecas kļūdas un finišā uzvarētājai zviedrietei Anna Karinai Zidekai zaudēja sešas minūtes un 42,9 sekundes.

Zideka šaušanās nekļūdījās ne reizi un finišā par 8,9 sekundēm apsteidza Francijas biatlonisti Marī Loru Brunē, kura kļūdījās divas reizes. Savukārt trešo vietu ar divām kļūdām šaušanās izcīnīja cita zviedriete Helēna Ēkholma (bijusī Junsone), kas uzvarētājai zaudēja 42,7 sekundes.

Tikmēr vēl viena Latvijas biatloniste Gerda Krūmiņa pieļāva sešas kļūdas un ieņēma 88.vietu, uzvarētājai zaudējot 11 minūtes un 38,5 sekundes, bet cita latviete Žanna Juškāne ar sešām kļūdām ierindojās 93.pozīcijā, no Zidekas laika atpaliekot 12 minūtes un 35,9 sekundes.

Kopumā finišēja 95 sportistes.

Kā ziņots, sezonas pirmajā posmā slimības dēļ nepiedalās pagājušās sezonas Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma uzvarētāja vāciete Magdalēna Noinere.

Posms ceturtdien turpināsies ar sacensībām 20 kilometru distancē vīriešiem, piektdien notiks sprints dāmām, sestdien sprinta sacensības aizvadīs kungi, bet svētdien paredzētas iedzīšanas sacensības.

Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

Jau ziņots, ka iepriekšējās sezonas Latvijas sportisti aizvadīja neveiksmīgi un to kulminācija bija Vankūveras Olimpiādē. Augstāko vietu izdevās sasniegt Ilmāram Bricim, kurš sprinta sacensībās ieņēma 14.vietu, bet pēc tam iedzīšanas sacensībās Bricis ierindojās 32.pozīcijā. Pārējie Latvijas biatlonisti un arī biatlonistes startēja daudz neveiksmīgāk.

Tikmēr stafetes sacensībās Latvijas vīriešu un sieviešu komandas abas ieņēma pēdējo, 19.vietu.

Starpsezonā par Latvijas izlašu galveno treneri tika apstiprināts Intars Berkulis, bet par treneri strādās Jēkabs Nākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!