Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēcspēles metienu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien realizēja latviešu uzbrucējs Ronalds Cinks, palīdzot Dmitrovas "Kriļja sovetov" klubam savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:1, 2:3, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveikt Latvijas uzbrucēja Artjoma Dašutina pārstāvēto Tveras "Šeriff" komandu.

Līdz ar šo uzvaru "Kriļja sovetov" komanda pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Spēles pamatlaikā Cinks un Dašutins ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Vēl Cinks šajā mačā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, ko mājinieki gan neprata izmantot.

Jāpiebilst, ka uzvarētājiem šajā spēlē ar trīs gūtajiem vārtiem pamatlaikā izcēlās Vladimirs Bessonovs.

Savukārt uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Artjoms Maslovs.

MHL Rietumu konferences Centra divīzijas kopvērtējumā "Kriļja sovetov" komanda ar 82 punktiem 50 spēlēs saglabāja ceturto vietu, bet no trešajā vietā esošās Habarovskas "Amurskije tigri" komandas tā atpaliek par diviem punktiem.

Savukārt "Šeriff" komanda ar 68 punktiem 50 spēlēs ieņem sesto vietu šajā pat divīzijā.

"Kriļja sovetov" un "Amurskije tigri" komandas cīņa ir svarīga arī Latvijas komandai ''Rīga'', kas pašlaik ieņem otro vietu Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijā. Ziemeļaustrumu divīzijas spēcīgākā komanda Harlamova kausa pirmajā kārtā spēkosies tieši ar Centra divīzijas ceturto komandu. Tāpat savā starpā tiksies arī konferenču otrās un trešās komandas.

Citā spēlē zaudējumu piedzīvoja Latvijas uzbrucēja Aleksandra Kerča juniora pārstāvētā Baltkrievijas komanda Minskas "Junostj", kas savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) piekāpās Sanktpēterburgas SKA-1946 vienībai.

Latvijas uzbrucējs šajā spēlē izcēlās ar četrām soda minūtēm.

Kā zināms, Kerčs pēdējā laikā spēlē salīdzinoši rezultatīvi un iepriekšējo desmit spēļu laikā Latvijas uzbrucējs izcēlies ar četriem vārtu guvumiem un trijām rezultatīvām piespēlēm.

MHL kopvērtējumā "Junostj" komanda ar 67 punktiem 52 cīņās saglabā priekšpēdējo, septīto vietu Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijā. Baltkrievijas klubs jau ir zaudējis cerības kvalificēties izslēgšanas cīņām.

Kā ziņots, pēc regulārā čempionāta izslēgšanas cīņām kvalificēsies četras spēcīgākās divīziju komandas. Rietumu konferencē komandas aizvadīs pa 56 spēlēm, bet Austrumos - pa 54 cīņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!