Foto: DELFI.lt
Kaunpilnu zaudējumu "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla spēlē sestdien piedzīvoja LBL līderi "Ventspils", kas ar 55:108 piekāpās Kauņas "Žalgiris".

"Ventspils" komandai tas ir viens kaunpilnākajiem zaudējumiem kluba pastāvēšanas vēsturē.

"Žalgiris" rindās septiņi basketbolisti guva vismaz desmit punktus, bet rezultatīvākais ar 21 punktu bija Markuss Brauns. Ventspilniekiem 13 punktus guva Brendans Hanters.


Diezgan gausi iesākās spēle, un pēc divarpus minūtēm rezultāts bija tikai 3:2 "Žalgiris" labā. Pēc nospēlētām minūtēm "Žalgiris" bija vadībā ar 9:6. Pateicoties Brendana Hantera pūlēm ventspilnieki vēl turējās līdzīgi (10:12), bet tad sekoja lūzums. Kauņas basketbolisti guva 12 punktus pēc kārtas, bet pēc pirmās ceturtdaļas ventspilnieki zaudēja jau ar 14:30. Kauņas komandai atrāvienu "nokārtoja" trīs basketbolisti, kuri iznāca uz maiņu – Mants Kalnietis, Pauļus Jankūns un Treviss Vatsons.

Otrajā ceturtdaļā "Žalgiris" turpināja dominēt laukumā un trešajā minūtē pēc Markusa Brauna trīspunktnieka Kauņas klubs pirmo reizi pārsniedza 20 punktu pārsvara robežu. Turpinājumā līdz pārtraukumam nekas nemainījās, jo mājinieki panāca jau graujošo 61:25.

Otrajā puslaikā ventspilnieki nespēja saņemties, bet Kauņas basketbolisti nedomāja "mazināt apgriezienus". Trešās ceturtdaļas septītajā minūtē "Žalgiris" pirmo reizi sasniedza 50 punktu pārsvara atzīmi, bet beigās guva uzvaru ar 53 punktu starpību.

BBL pusfināla otrajā spēlē sestdien vēlāk "VEF Rīga" tiksies ar "Lietuvos Rytas".

Ceturtdaļfināla sērijās visis finālturnīra dalībnieki uzvarēja ar 2-0 - "Ventspils" pārspēja Tartu "Rock", "Žalgiris" uzvarēja Ķēdaiņu "Ņevežis", "VEF Rīga"pieveica "Rūdupis", bet "Lietuvos rytas" bija pārāks pār "Šiauliai".

Šosezon BBL regulārajā čempionātā 12 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, bet "Žalgiris" un "Lietuvos rytas" pieslēdzās tikai sākot ar ceturtdaļfinālu.

BBL pirmajās sešās sezonās finālā allāz tikušies abi Lietuvas grandi "Žalgiris" un "Lietuvos rytas", kuriem ir pa trīs čempionu tituliem. Latvijas komandas trīs reizes spējušas ierindoties trešajā vietā - 2007. un 2010.gadā to paveica "Ventspils", bet 2008.gadā arī "ASK Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!