Foto: stock.xchng
Uzvaras Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ceturtās kārtas mačos sestdien izcīnīja Dānijas un Čehijas izlases, kas būs Latvijas izlases pretinieces gaidāmajā čempionātā Bratislavā.

Dānijas komanda savā laukumā ar 4:2 (3:1, 0:1, 1:0) apspēlēja Norvēģiju.

Dānijas izlases rindās šajā mačā vārtus guva Kirils Starkovs, Filips Hersbijs, Niklass Hards un Mortens Grīns, bet Norvēģijas komandā precīzi bija Madss Hansens un Lašs Ēriks Hešbratens.

Savukārt Čehijas izlase izbraukumā ar 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) uzvarēja Baltkrievijas hokejistus.

Uzvarētājiem vārtus guva Martins Škoula, Petrs Pruha un Romāns Červenka, bet Baltkrievijas komandā precīzi bija Aleksandrs Kitarovs un Nikolajs Stasenko.

Vēl vienā sestdienas EHC spēlē Slovākija ar 5:3 (0:0, 2:3, 3:0) apspēlēja Austrijas izlasi.

Uzvarētāju labā ar vieniem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" un tagadējais Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Marsels Hosa.

Jāpiebilst, ka "hat-trick" šajā spēlē Slovākijas komandā izpildīja Štefans Ružička.

Jau vēstīts, ka ceturtās kārtas ietvaros piektdien savu ceturto zaudējumu piedzīvoja Latvijas izlase, kas savā laukumā ar 3:5 (1:1, 2:2, 0:2) zaudēja Somijai.

EHC turnīra kopvērtējumā četras uzvaras četrās spēlēs ir somiem un zviedriem, kamēr bez uzvarām cīnās tikai Latvijas un Austrijas izlases.

Kā ziņots, EHC turnīrs iekļauts paplašinātajā Eirotūres sistēmā, kuras izmaiņas tika apstiprinātas pagājušā gada maijā pēc pasaules čempionāta Vācijā.

EHC turnīrā piedalās 12 Eiropas komandas pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 2010.gada ranga. Komandai, kurai būs vismazāk punktu šajos mačos, aiznākamgad būs liegts piedalīties EHC spēlēs.

Latvijas izlase nākamajos EHC mačos 13. un 14.aprīlī izbraukumā tiksies ar Austriju, bet 25. un 26.aprīlī uzņems Norvēģiju.

Kā ziņots, Latvijas izlase no 29. aprīļa līdz 15.maijam Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā, savukārt Baltkrievija sacentīsies vienā grupā ar Kanādu, Šveici un Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!