Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" trešdien oficiāli parakstījuši līgumu ar somu speciālistu Peku Rautakallio, kurš ar komandu strādās nākamos divus gadus.

Līgums ar somu speciālistu noslēgts uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt.


"Trenera izvēle nav viegla jautājums, par to domājām jau no sezonas beigām, kad lēnām kļuva skaidrs, ka Jūliuss Šuplers atstās komandu," trešdien preses konferencē, kura tika parakstīts līgums, teica AS "Dinamo Rīga" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Savukārt Peka Rautakallio atzina, ka Rīgas kluba piedāvājumu uzskata par pagodinājumu un ir gatavs nopietni un smagi strādāt šai komandā.

"Kad Rīgas "Dinamo" man izteica piedāvājumu, piekritu, ne mirkli nedomājot," teica treneris. "Tas man ir liels pagodinājums."

Peka Rautakallio dzimis 1953. gada 25. jūlijā Somijas pilsētā Pori, un savas karjeras laikā bijis gan spēlētājs Somijas čempionātā un Nacionālajā hokeja līgā, gan treneris, strādājot ar Somijas un Šveices komandām.

Savas spēlētāja karjeras laikā Peka Rautakallio vienreiz tika atzīts par Somijas labāko hokejistu (1979. gadā), trīs reizes tika nosaukts par Somijas čempionāta labāko aizsargu (1978., 1979., 1986. gadā), vienreiz piedalījies NHL "All-star" spēlē (1982. gadā), divreiz izcīnījis Somijas čempiona titulu (1978. un 1983. gadā).

2009/2010. gada sezonā Peka Rautakallio kļuva par savas dzimtās pilsētas Pori "Ässät" galveno treneri un nostrādāja ar šo komandu divas sezonas. Aizvadītajā sezonā Pori "Ässät" regulārajā čempionātā ieņēma 2. vietu (60 spēlēs, 119 punkti), taču "play-off" izstājās jau ceturtdaļfinālā.

Jau ziņojām, ka iepriekšējais Rīgas "Dinamo" treneris Jūliuss Šuplers, kurš aizvadīja Rīgā trīs sezonas, savu trenera karjeru turpinās Maskavas CSKA komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!