Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Maskavas "Dinamo" prezidents Mihails Tjurkins neiebilstu, ja Krievijas hokeja izlasi vadītu tagadējas Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Kā zināms, Znaroks kopā ar Hariju Vītoliņu trenē arī Maskavas "Dinamo" komandu.

""Dinamo" komandas vadība neiebilstu, ja mūsu treneri vadītu arī Krievijas valstsvienību. Mums tas būs gods," izteicās Tjurkins. "Nedomāju, ka kluba treneris nevar apvienot darbu ar izlasi. Gluži pretēji - tas ir tikai labi."

"Ja pie mums klubu un valstsvienību sistēmas nebūtu saskaņotas, tad, protams, mēs neatbalstītu šādu soli," turpināja Tjurkins. "Kad valstsvienībai nav paredzētas spēles, ar ko gan lai treneris nodarbojas? Apgalvot, ka viņš vēros spēlētājus, būtu nepamatoti, jo viņš sēdēs bezdarbībā."

Kā ziņots, Krievijas sporta laikraksts "Sovetskij Sport" kā vienu no kandidātiem uz Krievijas izlase galvenā trenera amatu izvirzīja Znaroku.

Znaroks provizoriskajā sarakstā ierindots piektajā vietā, laikraksta vērtējumā atpaliekot tikai no pašreizējā izlases trenera Vjačeslava Bikova (minēts kopā ar palīgu Sergeju Zaharkinu), "Ak Bars" vadītāja Zinetulas Biļaļetdinova, KHL direktoru padomes priekšsēdētāja Vjačeslava Fetisova un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandas galvenā trenera Vladimira Krikunova.

Krievijas hokeja izlase pasaules čempionātā, kas pagājušajā nedēļa beidzās Slovākijā, palika ceturtajā vietā, pusfinālā 0:3 zaudējot vēlākajiem čempioniem somiem, bet mačā par trešo vietu ar 4:7 piekāpjoties pagājušā gada čempioniem čehiem.

Aizvadītajā čempionātā komandu vadīja Bikovs, kura iespējamā palikšana postenī tiks izskatīta tikai aptuveni pēc mēneša.

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātu noslēdzot 13.vietā, Znaroks apstiprināja, ka, visticamāk, pametīs savu amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!