Foto: F64
Protestējot pret Latvijas hokeja valstsvienības ģenerālmenedžera Sanda Ozoliņa atlaišanu un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadības rīcību, otrdien no valdes locekļa amata atkāpies "Ozo" ledus halles īpašnieks, Jelgavas domes deputāts Dainis Liepiņš.

"Ar šo paziņojumu es, Dainis Liepiņš, oficiāli pārtraucu savu darbību Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdē un šis lēmums ir galīgs un nemaināms. Kā pamatojums tam ir man nepieņemamā valdes darbības forma, kur svarīgi jautājumi tiek izlemti bez atklātas diskusijas, kur lēmumus praktiski pieņem tikai viens cilvēks – Kirovs Lipmans. Es neesmu marionete un nevēlos piedalīties mistiskās aizkulišu spēlītēs, kurās personīgās ambīcijas, intrigas un simpātijas ir augstākas par to mērķi, kāpēc es savulaik piekritu uzaicinājumam darboties LHF valdē, tā ir Latvijas hokeja attīstība," paziņojumā medijiem norāda Liepiņš.

"Diemžēl 23.maija valdes sēde un pēc tās sekojošie publiskie paziņojumi no LHF puses pierādīja, ka man nav un nevar būt nekā kopīga ar to stilu un metodēm ar, kādām LHF vada Kirovs Lipmans. Jautājumi, kuri tika apspriesti un lēmumi, kuri tika pieņemti sēdes slēgtajā daļā, neatbilst tiem paziņojumiem, kuri tikuši dažādos veidos izplatīti pēc tās," informē Liepiņš.

Viņš norāda, ka valdes sēdē diskutēts par nepieciešamību Latvijas nacionālajai izlasei piesaistīt treneri uz visu sezonu, nevis tikai pirms pasaules čempionāta un tam piekrita visi valdes locekļi, kā arī tam, ka sezonas uzdevums nav izpildīts. Liepiņš ierosinājis noteikt kritērijus, pēc kuriem būtu jāveic trenera un viņa komandas atlase, kam vairākums piekrita. Tad Lipmans ierosinājis šobrīd atlaist trenerus un apkalpojošo personālu, lai nebūtu jātērē līdzekļi, un līdz 1.novembrim izvēlēties kandidātu, kuram piedāvāt izlases vadīšanu. "Arī tam visi piekrita. Taču liels bija mans pārsteigums, kad pēc valdes sēdes tika oficiāli paziņots, ka atlaists ir arī izlases menedžeris Sandis Ozoliņš, lai gan valdes sēdes laikā par to pat netika runāts!" sašutis norāda Liepiņš.

Viņš arī pauž neizpratni, kā valde var balsot par Ozoliņa atlaišanu, ja tā nav lēmusi par viņa pieņemšanu. "Tas bija Lipmana lēmums noslēgt līgumu ar Ozoliņu, taču nezinu kāpēc atlaišana tiek noformēta kā valdes lēmums. Acīm redzot paredzot sabiedrības "šūmēšanos" federācijas prezidents negribēja to darīt ar savām rokām," spriež Liepiņš.

Viņš uzsver, ka no brīža, kad Ozoliņš kļuva par izlases menedžeri, "sagatavošanās process kļuva raitāks, un kā atzinuši izlases nu jau bijušie treneri, tad izlases spēlētājiem tika nodrošināts viss, lai tie parādītu maksimālo rezultātu uz laukuma un nedomātu par sadzīviskām neērtībām vai nenokārtotām juridiskajām formalitātēm". "Cik noprotams no runām (jo ne lēmuma pieņemšanā, ne sadarbības līguma apspriešanā es netiku pieaicināts), tad Ozoliņam bija redzējums par nacionālās izlases darba organizēšanu vairāku gadu garumā un par to arī ticis parakstīts savstarpējais līgums ar Lipmanu. Tāpēc vēl jo vairāk pārsteidz šie LHF aizkulišu lēmumi par sadarbības pārtraukšanu," norāda bijušais valdes loceklis.

"Es izstājos no šādas organizācijas un nevēlos būt kā aizsegs dažu indivīdu veidotajām intrigu shēmām. Es savā vārdā publiski atvainojos Sandim Ozoliņam un visai Latvijas hokeja sabiedrībai, ka esmu ticis saistīts ar tik nepieņemamu un nesaprotamu lēmumu pieņemšanu!" pauž Liepiņš.

Jau ziņots, ka pirmdien LHF valde atlaida visu līdzšinējo izlases vadību, jo valstsvienība pasaules čempionātā Slovākijā neizpildīja uzdevumu iekļūt 12 labāko komandu vidū. Tādējādi no darba izlasē ir brīvs ne tikai bijušais galvenais treneris Oļegs Znaroks, bet arī viņa palīgi un tehniskais personāls. Pasaules čempionātā Bratislavā Latvijas izlase ierindojās 13.vietā 16 valstsvienību konkurencē.

Liepiņš kļuva par LHF valdes locekli pērn vasarā, kad no amata atkāpās Mareks Segliņš un Imants Rākins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!