Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs, bijušais premjers Aigars Kalvītis uzskata, ka Latvijas hokeja izlases sagatavošanās procesā tika pieļautas vairākas kļūdas, kas arī iespaidojušas sniegumu Slovākijā, trešdien ziņo laikraksts "Diena".

Kā zināms, 2011.gada pasaules čempionātā Latvijas hokeja izlase ar grūtībām saglabāja vietu augstākajā divīzijā un ieņēma 13.vietu, bet šonedēļ Latvijas Hokeja federācija (LHF) nolēma atbrīvot visu valstsvienības vadību.

"Hokeja vadība pieļāva vairākas svarīgas kļūdas. Izlase pilnvērtīgi negatavojās pasaules čempionātam, jo tika iesaistīts pārāk plašs izlases kandidātu loks. Tika veiktas daudzas liekas pārbaudes spēles, kaut gan Latvijā ir skaidri zināms, kuri ir tie spēlētāji, kas var spēlēt izlasē," uzskata Kalvītis. "Reālo kandidātu loks ir daudz šaurāks. Kamēr pārbaudes spēlēs pārbaudīja kandidātus, vadošie spēlētāji tā īsti sezonai negatavojās - laiku varēja izmantot daudz lietderīgāk, lai komanda sagatavotos izšķirīgām spēlēm pasaules čempionātā."

"Mēs redzējām rezultātu, zaudējām dāņiem, pēc tam vēl slovēņiem. Katrai vadībai ir jānes zināma atbildība, un atbrīvošana no pienākumiem ir tā atbildība, kas Latvijas izlases vadībai šobrīd ir jāuzņemas," teica Kalvītis.

Tomēr Kirova Lipmana darbību Kalvitis atturējās kritizēt un neatbildēja, vai arī Lipmanam vajadzētu atkāpties. "Redziet, par to būtu jālemj visām organizācijām, kas apvienojušās LHF. Valstsvienības trenerus ieceļ LHF valde, savukārt valdi ieceļ LHF kongress. Tikai hokeja federācijas vai valdes biedri var lemt par prezidenta atbilstību amatam. Es neesmu hokeja federācijas biedrs. No manas puses nebūtu īsti korekti lemt par pārvaldes struktūrām organizācijā, kurā neesmu."

"Tomēr, ja man būtu bijis jāvada izlases sagatavošanās process, es noteikti nebūtu pārbaudījis tik plašu spēlētāju loku. Būtu rīkojis mazāk pārbaudes spēļu. Patiesībā ar Zviedriju spēlēja trešā Latvijas izlase, ar Somiju spēlēja otrā Latvijas izlase. Tad vēl mēs ar Austriju pamanījāmies nospēlēt pārbaudes spēli. Un tikai pēdējā spēlē ar Norvēģiju spēlēja pasaules čempionātam pietuvināts sastāvs. Tika izšķērdēti resursi pārbaudes spēlēs, kas nedeva nekādu rezultātu. Gatavojot mazāk spēlētāju, vairāk uzmanības pievērstu procesam, situācijām vairākums, mazākums, kvalitatīvāk sagatavotu reālos izlases spēlētājus," uzsvēra Kalvītis. "Latvijas izlases menedžments tiešām nopietni pieklibo. Ir vairāk jādomā par bērnu un jaunatnes hokeju, kas šodien vairāk balstās uz vecāku un atsevišķu sponsoru entuziasmu. Domāju, ka LHF ir vajadzīgas nopietnas pārmaiņas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!