Foto: F64
Krievijas sieviešu basketbola izlases treneris Boriss Sokolovskis atzinis, ka Latvijas valstsvienība viņa komandai ir tradicionāli sarežģīts pretinieks, raksta "RIA Novosti".

"Latvijas komanda progresē no dienas uz dienu," uzskata Krievijas izlases treneris. "Acīmredzot sagatavošanās procesa sākums bija pārāk smags, tāpēc bija vieni vienīgi zaudējumi. Bet tas, kā šī komanda tagad sevi parāda, liecina par superkompensācijas režīmu. Viņas ir sasniegušas sportiskās formas virsotni un, pateicoties pareizai kalkulācijai, ieņēma otro vietu grupā."

Pēc Sokolovska domām, Latvija tomēr ir ērtāks pretinieks nekā Melnkalne, jo latvietes ir diezgan labi zināmas. "Latvietes neapšaubāmi ir grūts pretinieks, jo Krievijas izlasei allaž smagi klājies pret Latviju starptautiskajās spēlēs, bet arī mēs neesam nekāda "dāvana"," saka treneris. "Taču kā pretinieks viņas ir zināmas. Šogad neesam spēlējuši pret Melnkalni un Horvātiju, tāpēc šīs komandas mums ir noslēpums. Bet Latvija ir izdevīga tādā ziņā, ka ar šo izlasi jau esam tikušies. Bet tā arī ir vienīgā priekšrocība, pārējais būs sarežģīti, un mums ar to būs jātiek galā."

Sokolovskis uzskata, ka arī Latvijas izlases līderes Anetes Jēkabsones-Žogotas nespēlēšana Eiropas čempionātā ir nākusi komandai par labu. "Agrāk viņām bija izteikta līdere, kuru neitralizējot varēja gandrīz garantēt uzvaru pār šo komandu," viņš norāda. "Tagad izlase demonstrē komandas basketbolu, un katra no spēlētājām var būt bīstama."

Latvijas un Krievijas izlašu spēle šāgada Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā sāksies pl. 19 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!