Foto: LETA
Latvijas hokeja vārtsargs Nauris Enkuzens, kurš šovasar pievienienojās Rīgas "Dinamo" uz pārbaudes laiku, karjeru tomēr turpinās Somijā trešās spēcīgākās līgas - "Suomi-Sarja" - komandā Kokolas "Hermes".

"Iespējas nostiprināties "Dinamo" komandā bija, tomēr visi tajā esošie vārtsargi ir ļoti labā līmenī," saka 22 gadus vecais Enkuzens. "Esmu vēl salīdzinoši jauns, tāpēc nepieciešams iegūt spēļu praksi un progresēt. Pagaidām galvenais ir spēlēt, nevis būt vienības otrajam vai trešajam vārtsargam."

Kā ziņots, pašlaik "Dinamo" komandai ir noslēgti līgumi ar amerikāņu vārtsargu Krisu Holtu, kā arī latviešiem Māri Jučeru un Kristeru Gudļevski.

Šovasar Rīgas "Dinamo" komandā pirmssezonas sagatavošanās posmā Enkuzens aizvadīja pusspēli ar Novosibirskas "Sibirj" komandu, kuras laikā kapitulēja četras reizes. Tomēr vārtsargs uzsvēra, ka, ja būs iespējas, tad arī nākamajā vasarā viņš labprāt censtos iekļūt Latvijas lielākajā klubā.

"Rīt braucu uz Somiju. Pagaidām vēl nezinu, kāds būs mans līgums, tomēr pieļauju, ka tas tiks noslēgts līdz sezonas beigām," stāstīja Enkuzens.

Kā ziņots, pagājušajā vasarā Enkuzens piedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vašingtonas "Capitals" treniņnometnē, tomēr plāni par karjeras turpināšanu Ziemeļamerikā nepiepildījās, tāpēc decembrī viņš pievienojās Somijas ceturtās līgas - "II-divisioona" - klubam "Kiekkohait".

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Hermes" komanda aizvadījusi pirmo pirmssezonas pārbaudes spēli, kurā ar 2:3 piekāpusies citai trešās līgas komandai "S-Kiekko", un šajā mačā vienus vārtus Kokolas kluba labā guvis latvietis Gints Puriņš.

Pērnajā sezonā bez Ginta Puriņa "Hermes" vienībā uzspēlēja arī tādi latviešu hokejisti kā Gatis Gricinskis, Viktors Jasjonis, Artjoms Ogorodņikovs un Jānis Puriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!