Foto: DELFI.lt
Otro reizi pēc kārtas un otro reizi vēsturē par Eiropas čempioniem svētdien Kauņā kļuva Spānijas izlases basketbolisti.

Finālā spāņi ar 98:85 (25:20, 25:21, 25:21, 23:23) pieveica Francijas valstsvienību.

Spānijas izlases rindās atkal rezukltatīvākais bija Huans Karloiss Navarro, kurš guva 27 punktus. Pa 17 punktiem guva Hosē Kalderons un Pau Gasols, kura kontā arī 10 atlēkušās bumbas. Francūžiem 26 punktus guva Tonijs Pārkers.


1.ceturtdaļa

Francijas sākumsastāvs: Joakims Noā, Tomijas Pārkers, Nikolā Batums, Florāns Pjetrī, Boriss Diavs
Spānijas sākumsastāvs: Pau Gasols, Marks Gasols, Huans Karloss Navarro, Rudijs Fernandess, Hosē Kladerons

Francija efektīvi iesāka maču – Noā un Diavs ar "slam dunk" panāca 4:0. Spānijas basketbolistu sevišķi neietekmēja iespaidīgais francūžus sākums, un ar brāļu Gasolu un Navarro pūlēm spāņi izlīdzināja rezultātu. Vēlāk Noā ar Pārkers vēl panāca Francijai 10:8, bet tad spāņi ieslēdza "apgriezienus" – 17:12, un Francija spiesta ņemt minūtes pārtraukumu.

Tomēr arī pēc minūtes pārtraukuma dominēja laukumā Spānija, kas pēc Navarro trijnieka palielināja pārsvaru līdz 22:14, bet pirmās ceturtdaļas beigās Francija spēja pietuvoties līdz 20:25.

2.ceturtdaļa

Otrā ceturtdaļa aizgāja spāņu centra Serhes Ibaka zvaigznē. Ar diviem efektīvi bloķētiem metieniem un precīziem sodiņiem palīdzēja viņš spāņiem panākt 29:20. Francija gan atbrīvoja ar diviem precīziem trijniekiem, taču tad Francijas uzbrukumus kārtējo reizi apturēja Ibaka, bet spāņu uzbrukumā turpināja zibeņot Navarro – 38:26.

Pusotru minūti pirms pārtraukuma Francijas izlases līderi Pārkeru rupji apturēja Rudijs Fernandess, saņemot nesportisko piezīmi un izraisot grūstīšanos starp abu komandu spēlētājiem. Francija izmantoja šo momentu, un Batums brīdi vēlāk ar skaistu "slam dunk" ātrajā uzbrukumā pietuvojās līdz 41:46. Tomēr puslaikā pēdējo vārdu teica Spānija – pēc minūtes pārtraukuma spāņi noslēdza divus uzbrukums ar gūtajiem punktiem, un 50:41 pēc 20 minūtēm.

3.ceturtdaļa

Otro puslaiku atkal ar nelielu izrāvienu uzsāka Spānija, bet Pārkers palīdzēja Francijai vēl pietuvoties līdz 49:56. Tomēr spāņi ātri guva četrus punktus pēc kārtas, un Francija bija spiesta ņemt pārtraukumu.

Nelielais pārtraukums līdzēja, un Noā un Želabels samazināja atkal starpību – 54:60, bet Spānija atbildes ar septiņiem punktiem pēc kārtas, atjaunojot vairāk nekā desmit punktu pārsvaru 67:54.

Ar Pārkera pulēm Francija vēl neilgu laiku turējās zem "-10", bet pēdējā minūtē spāņu basketbolisti deva kārtējo prettriecienu – ar skaistu izspēli pēdējā sekundē Serhio Ljuls panāca 75:62.

4.ceturtdaļa

Jau pēc nospēlētas pusotras minūtes Francija bija spiesta ņemt vēl vienu minūtes pārtraukumu, jo neizdevās ātri samazināt starpību. Tomēr Francijas izlasei tas nelīdzēja. Praktiski visu atlikušo laiku spāņi savu pārsvaru nosargāja vairāk nekā 10 punktu robežās, un Francija īsti nespēja apdraudēt spāņiem ceļu pēc Eiropas čempionu titula – 98:85!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!