Foto: AFP/Scanpix
Otrdien Ņujorkā paredzētas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu un spēlētāju pārstāvju kārējās pārrunas, kurās abas puses centīsies izkustēties no vietas un panākt kādu virzību lokauta izbeigšanas virzienā, informē "Assciated Press".

NBA Spēlētāju asociācija (NBA PA) otrdien bija plānojusi tikšanos Maiami, taču NBA PA to atcēla, lai varētu tikties ar NBA pārstāvjiem, norādījis kāds pārrunām tuvu stāvošs avots.

Pagājušajā nedēļā NBA un NBA PA pārrunas beidzās bez kādas virzības konflikta atrisināšanas virzienā, taču abas puses solījās šonedēļ turpināt pārrunas. Tomēr šonedēļ pārrunas iespējamas tikai otrdien, jo abu pušu pārstāvju vidū ir ebreji, kuriem no trešdienas līdz piektdienai ir Jaunā gada svinības.

Kā zināms, NBA lokautu paziņoja no 1.jūlija, jo abas puses nav noslēgušas jaunu kolektīvo darba līgumu. Pagājušajā nedēļā NBA bija spiests atcelt arī pirmssezonas treniņnometņu sākumu un 43 pārbaudes spēles, kas bija paredzētas no 9.-15.oktobrim.

NBA sezonas sākums pagaidām vēl nav atcelts. Tā kā abu pušu pārrunas nav izkustējušās, tad, visticamāk, tuvākajās dienās NBA paziņos arī par sezonas sākuma atcelšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!