Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Četrkārtējā Latvijas čempionvienība "Nikars" Jelgavā notikušā UEFA telpu futbola kausa izcīņas pamatturnīra noslēdzošajā, trešajā, spēlē svētdien ar rezultātu 0:12 (0:7) kapitulēja Spānijas šī brīža labākās futbola organizācijas "Barcelona" telpu futbola komandai.

Uzvarētājiem pieci futbolisti guva pa diviem vārtiem, bet vēl divi precīzi sita pa vienai reizei.

Vēl vienā šīs grupas trešās kārtas cīņā Ungārijas komanda Ģēras "Eto" ar 7:5 (2:2) pieveica Bosnijas un Hercegovinas vienību Trebiņes "Leotar".

Kā ziņots, pirmās kārtas cīņās ceturtdien "Nikars" ar 4:7 zaudēja "Eto", bet "Barcelona" ar 9:0 sagrāva "Leotar" komandu.

Savukārt otrās kārtas spēlēs piektdien "Nikars" cīnījās neizšķirti 3:3 ar "Leotar" futzālistiem, bet "Barcelona" ar 8:2 pārspēja "Eto" vienību.

Līdz ar to šajā grupā uzvaru ar deviņiem punktiem izcīnīja "Barcelona" komanda, pie otrās vietas ar sešiem punktiem izcīnīja "Eto" bet "Nikars" un "Leotar" vienības nopelnīja pa vienam punktam.

Latvijas klubs nekvalificējās sacensību nākamajai kārtai.

Kopumā UEFA telpu futbola kausa turnīrā spēlē 49 Eiropas klubi no 48 valstīm. Priekšsacīkšu kārtā spēlēja 28 komandas, savukārt vēl 17 komandas iesaistīsies pamatturnīrā. Priekšsacīkšu kārtas spēles risinājās no 13. līdz 21.augustam, kur septiņās apakšgrupās notika viena apļa turnīri kādā no komandu mājvietām. Pamatturnīrā iekļuva septiņu apakšgrupu uzvarētāji.

Savukārt pamatturnīrā sešu apakšgrupu uzvarētāji kopā ar sešām otro vietu ieguvējām iekļūs elites raundā, kur tām pievienosies pēc reitinga izliktie četri Eiropas spēcīgākie klubi.

UEFA telpu futbola kausa izcīņas finālturnīrā iekļūs elites raunda četru apakšgrupu uzvarētāji. Finālturnīrs notiks kādā no komandu mājvietām 2012.gada aprīlī.

Jau vēstīts, ka "Nikars" pagājušajā sezonā ceturto reizi kļuva par Latvijas spēcīgāko telpu futbola komandu.

Līdz šim "Nikars" komanda reizi spējusi tikt turnīra elites kārtā, ko tā paveica 2009.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!